AcadeMedia

Västerås får nytt gymnasium

Dela

I höst startar Klara Teoretiska Gymnasium på Ingenjör Bååths gata i centrala Västerås. Klara finns sedan tidigare på sju orter runt om i Sverige och erbjuder de mest sökta programmen ekonomi, natur- och samhällsvetenskap.

Ingrid Ivarson blir ny rektor för  nya gymnasieskolan Klara Västerås som startar till hösten 2021. Bildrättigheter: Klara Teoretiska. Får användas för redaktionellt bruk.
Ingrid Ivarson blir ny rektor för nya gymnasieskolan Klara Västerås som startar till hösten 2021. Bildrättigheter: Klara Teoretiska. Får användas för redaktionellt bruk.

Ingrid Ivarson blir rektor för nya Klara Västerås. Hon har med sig 15 års erfarenhet som skolledare inom grundskola.

– Västerås är en expansiv stad som satsar på utbildning och innovation. Jag ser fram emot att få starta en gymnasieskola som har hållbar utveckling med ett socialt och globalt engagemang som profil. Skolan kommer att att ha utbildningar som ligger rätt i tiden och som efterfrågas av många unga, säger Ingrid Ivarson.  

Klara Västerås kommer att erbjuda följande program och inriktningar:

  • Ekonomi - inriktning ekonomi eller juridik
  • Naturvetenskap - inriktning naturvetenskap eller naturvetenskap och samhälle
  • Samhällsvetenskap - inriktning beteendevetenskap eller samhällsvetenskap

Skolorna inom Klara Teoretiska har en undervisning som genomsyras av FN:s globala mål för hållbar utveckling. En välplanerad och genomtänkt undervisning ska ge eleverna den bästa förberedelsen för vidare studier. Visionen är att ge eleverna verktygen för att kunna bidra till en bättre och mer hållbar värld. Det sker bland annat genom projekt kopplade till tre dimensioner av hållbarhet: social, ekonomisk och klimatmässig. Klara Västerås kommer också att satsa på strategiska samarbeten med universitet och på internationella utbyten för skolans elever och lärare. 

Etableringen av gymnasieskolan i Västerås skapar också nya arbetstillfällen för lärare i regionen. 

– Detta är en spännande möjlighet för samhällsengagerade lärare som vill vara med och bygga upp en skola från grunden. Klara Västerås ska vara skolan för elever med höga ambitioner och siktet inställt på fortsatta högre studier, säger Pernilla Engqvist Widegren, skolchef för Klara Teoretiska Gymnasium.

För mer information om Klara Västerås, kontakta skolchef Pernilla Engqvist Widegren.

Fakta: Om Klara Västerås

Skolan startar i augusti 2021 på Ingenjör Bååths gata 47 i Västerås. Klara finns sedan tidigare med elva skolor på orterna Göteborg, Karlstad, Linköping, Malmö, Sollentuna, Stockholm och Sundsvall. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ingrid Ivarson blir ny rektor för  nya gymnasieskolan Klara Västerås som startar till hösten 2021. Bildrättigheter: Klara Teoretiska. Får användas för redaktionellt bruk.
Ingrid Ivarson blir ny rektor för nya gymnasieskolan Klara Västerås som startar till hösten 2021. Bildrättigheter: Klara Teoretiska. Får användas för redaktionellt bruk.
Ladda ned bild

Länkar

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

Den första Klara-skolan startade 2001. Idag finns det elva Klara Teoretiska gymnasieskolor på sju orter i Sverige - Göteborg, Karlstad, Linköping, Malmö, Sollentuna, Stockholm och Sundsvall. Samtliga skolor erbjuder universitetsförberedande studier med ett socialt engagemang. 

Klara Teoretiska är en del av AcadeMedia som verkar inom för- och grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning.

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum