Europaparlamentet

Västeråselever frågar ut EU-politiker

Dela

Den 26 maj kommer elever vid Jensen gymnasium i Västerås att träffa Europaparlamentariker Jörgen Warborn (M), i en webbsänd frågestund.

Eleverna vid Jensen gymnasium får i 45 minuter ställa frågor direkt till Europaparlamentariker Jörgen Warborn (M). Frågestunden är en del av Europaparlamentets digitala EU-skolturné, som lanserades hösten 2020 för skolor som deltar i Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram.

— Vi vill göra EU begripligt och intressant för ungdomarna som en förberedelse för framtidens EU-val och orientering i det politiska landskapet. Detta gör vi genom vårt arbete som Europaparlamentets ambassadörsskola där vi varvar kunskap med roliga aktiviteter, säger Jessica Jansson, lärare vid Jensen gymnasium.

— Vi är väldigt glada att erbjuda elever på Europaparlamentets ambassadörsskolor denna unika möjlighet att få ställa frågor och träffa ledande beslutsfattare på EU-nivå, säger Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige.

Dag: Onsdag 26 maj

Tid: 11.00–11.45

Moderator: Klas Jansson, Europaparlamentets kontor i Sverige

Plats: Europaparlamentets Youtubesida

Bakgrund:

Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram sjösattes i februari 2017 för att sprida kunskap om EU och europeisk parlamentarisk demokrati bland lärare och elever på högstadie- och gymnasieskolor, runt om i Sverige. Jensen gymnasium är en av 66 skolor i Sverige, och en av 1 500 skolor i EU, som deltar i Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram.

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum