Turistrådet Västsverige

Västkuststiftelsen prisar Chalmersstudenter för unika vindskydd

Dela

Idag vid lunchtid delas Västkuststiftelsens pris för utmärkt friluftsdesign ut till Chalmersstudenterna Hugo Bauer och Nelly Elfvelin. Prisutdelningen äger rum på Västkuststiftelsens kontor i centrala Göteborg. Studenterna har ritat förslag på vindskydd, som i och med vinsten ska realiseras och byggas någonstans längs Bohusleden, Kuststigen, Gotaleden eller i något av de 280 reservat som Västkuststiftelsen förvaltar under 2020. Priset består förutom äran också av 5 000 kronor och ett ek-diplom.

Bohusleden-Photo Cred Fredrik Schenholm
Bohusleden-Photo Cred Fredrik Schenholm

Västkuststiftelsen är sedan ett drygt år tillbaka på Västra Götalandsregionens uppdrag samordnare för utveckling av Bohusleden, Kuststigen och Gotaleden. Syftet är att utveckla lederna och öka tillgängligheten för vandring, för både invånare och besökare. I uppdraget finns också ett samarbete med arkitektutbildningen på Chalmers Tekniska Högskola, där nya arkitektstudenter varje höst ritar och bygger vindskyddsmodeller.

- Syftet är att studenterna ska komma närmare arbetslivet genom att utveckla projekt som kan förverkligas och skapa nytta för andra. Vi är mycket glada för Hugo och Nellys skull – det är fantastiskt kul och lärorikt för dem att få förverkliga sina vindskyddsritningar, säger Björn Gross, lärare och kursansvarig, Chalmers Tekniska Högskola.

Under hösten 2019 har Västkuststiftelsen hållit en föreläsning för studenterna om de viktigaste funktionerna som vindskydd bör ha och vad som kan vara bra att tänka på i planeringen av nya vindskydd. Västkuststiftelsen har erbjudit handledning till samtliga studenter.

- Vi hoppas att detta samarbete ska fortsätta, och på sikt också leda till ännu fler unika och inbjudande vindskydd i regionen, säger Stig Olov Tingbratt, ordförande i Västkuststiftelsen.

Att Västkuststiftelsen och Chalmers tillsammans lyfter fram vandring och innovativa vindskydd i rampljuset är något som uppskattas av Turistrådet Västsveriges VD Fredrik Linden.

- Det finns en stor efterfrågan på hållbara, kvalitetssäkrade vandringsleder. Hemestertrenden växer sig starkare och starkare, och där har vi tillsammans med de lokala besöksnäringsföretagen de senaste åren satsat ordentligt på att marknadsföra Västsverige som vandringsdestination.


Västkuststiftelsen hälsar media välkomna till prisutdelningen.

Tid: 11.45

Plats: Västkuststiftelsens kontor, Seminariegatan 1F i centrala Göteborg

Kontakta för mer information

Olof Wängborg, projektledare Bohusleden och Kuststigen

Tel: 070-8402983

E-post: olof.wangborg@vastkuststiftelsen.se

Turistrådet Västsverige är regionens helägda bolag för besöksnäringsfrågor och ska genom sin verksamhet bidra till näringslivets hållbara utveckling och marknadsföring av Västsverige som destination. Några av verksamhetens viktigaste uppgifter är att utveckla turismprodukter och genomföra kampanjer i syfte att locka fler besökare till destinationen, samt att driva Västsverige.com - den officiella webbplatsen för information om det turistiska utbudet i Västsverige.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bohusleden-Photo Cred Fredrik Schenholm
Bohusleden-Photo Cred Fredrik Schenholm
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Turistrådet Västsverige
Turistrådet Västsverige
Bergslagsgatan 2
411 04 Göteborg

+46 (0)31-81 83 00http://www.turistradet.com

Turistrådet Västsverige är Västra Götalandsregionens helägda bolag för besöksnäringsfrågor. Genom vår verksamhet bidrar vi till en hållbar utveckling av den västsvenska besöksnäringen i samverkan med företag, kommuner och lokala turistorganisationer - allt i syfte att marknadsföra destinationen Västsverige. Turistrådet Västsverige driver också vastverige.com, den officiella webbplatsen för information om det turistiska utbudet i Västsverige.

Följ Turistrådet Västsverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Turistrådet Västsverige

Oscarsnominerade världsstjärnor kan besöka Pater Noster18.3.2021 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Anthony Hopkins, Glenn Close, Gary Oldman och Sascha Baron Cohen är bara några av de celebriteter som kan komma till Pater Nosters nyrenoverade hotell på ön Hamneskär utanför Marstrand framöver. I alla fall om de nyttjar den gratisövernattning som finns i den exklusiva goodiebag som delas ut till samtliga nominerade i Oscarsgalans kategorier bästa manliga och kvinnliga huvud- och biroll samt bästa regi den 25 april.

Turistrådet samlar Västsveriges besöksnäring i Hållbarhetsklivet2.10.2020 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Idag tar Turistrådet Västsverige första steget för att lansera Hållbarhetsklivet, ett samlat initiativ för en hållbar besöksnäring. Hållbarhetsklivet uppmuntrar såväl offentliga som privata aktörer inom Västsveriges besöksnäring att med gemensam kraft ställa om till ett hållbart samhälle. Sajten hallbarhetsklivet.se släpps idag den 2 oktober och officiell lansering av hela Hållbarhetsklivet sker den 17 november.

Turistrådet uppmanar till ansvarsfull semester inom Västsverige4.6.2020 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

”Boka sommaren i Västsverige” – så lyder namnet på den satsning som Turistrådet Västsverige gör för att locka västsvenskarna till ansvarsfull semester på hemmaplan i sommar. - Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att inte resa längre än cirka två timmar från hemorten. Därför riktar sig denna satsning enbart till boende i Västsverige och i delar av Halland, säger Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum