Trafikverket

Västsverige får del av regeringens satsning på ökad trafiksäkerhet

Dela

Tre regioner i Västsverige tilldelas totalt 311 miljoner kronor i bidrag av regeringen för att öka trafiksäkerheten på regionala vägar.

I samband med att regeringen tog beslut om den nationella planen för transportinfrastruktur i juni i år avsatte man också nationella medel för att samfinansiera en utbyggnad av mötesseparerade vägar på regionala vägnät. Syftet är att öka tempot i arbetet med att skapa ett mer trafiksäkert transportsystem.

– Detta bidrag möjliggör att vi nu kan planera och genomföra fler projekt i Väst för att öka trafiksäkerheten på våra regionala vägar, säger Jörgen Einarsson, regional direktör i Väst, Trafikverket.

Bidraget är på 35% och avser kostnader för projekten under perioden 2019-2022. De tillkommande trafiksäkerhetsåtgärderna ska redovisas i de nya regionala planer som antas 2022.

Region Värmland tilldelas 82 Mkr fördelat på fyra projekt. Västra Götalandsregionen får 124 Mkr fördelat på tre projekt och Region Halland får 105 Mkr till ett projekt.

För ytterligare information se bifogad pdf.

Kontakter

Jörgen Einarsson, regional direktör i Väst, Trafikverket, 010-123 15 03

Dokument

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum