Västtrafik

Västtrafik byter tidtabell den 20 augusti

Dela
Nu återgår kollektivtrafiken till ordinarie tidtabell. Bild: Eddie Löthman
Nu återgår kollektivtrafiken till ordinarie tidtabell. Bild: Eddie Löthman

Den 20 augusti återgår kollektivtrafiken i Västra Götalandsregionen till ordinarie tidtabell med tätare turer. Samtidigt genomförs förändringar av trafiken där det behövs och några linjer får nya avgångstider. Resenärer uppmanas söka sin resa i Reseplaneraren.

Från och med måndagen den 20 augusti gäller en ny tidtabell för kollektivtrafiken i Västra Götalandsregionen. 

– Semestern är över och skolorna drar igång. Då återgår även kollektivtrafiken till ordinarie tidtabell. Eftersom att vi samtidigt passar på att göra förändringar som behövs vill vi uppmana våra resenärer att söka sin resa i förväg i Reseplaneraren, för att vara på rätt plats i rätt tid, säger Jarl Samuelsson, enhetschef på Västtrafik.

Förändringar i Göteborgstrafiken
I Göteborg får buss 330 mellan Kinna och Göteborg en ny start- och ändhållplats på Heden, istället för Åkareplatsen resecentrum. Förändringen görs på grund av begränsat utrymme på Åkareplatsen.

Busslinjerna 35 och 135 läggs ihop och får linjenummer 35. Samtidigt får linje 35 och 37 en ny körväg via Wieselgrensgatan. Vid hållplatserna Björnsonsgatan, Hildedalsgatan och Swedenborgsplatsen hänvisar vi istället till linje 17.

Linjerna 241, 294, 296 och Björköfärjan får justerade avgångstider på vissa turer under morgonen. Justeringarna görs för att säkra bytesmöjligheterna för resenärerna.

Stadsutvecklingsprojekt påverkar kollektivtrafiken
På grund av stadsutvecklings- och infrastrukturprojekt i Göteborg är Stenpiren fortsatt avstängd för spårvagnstrafik till och med den 30 september. Spårvagnslinjerna 1 och 9 fortsätter köra via Domkyrkan.

En annan tillfällig förstärkning av trafiken som fortsätter är båtlinje 286X, som kör mellan Rosenlund och Lindholmen. Färjan fortsätter trafikera älven på vardagar till och med 7 december 2018.

Anpassningar av busstrafik i Skövde
På grund av kommande arbeten vid Heneporten i Skövde justeras busslinjerna för att ge de boende i Skultorp och Hentorp bra resmöjligheter. Linje 10 i Skövde stadstrafik ersätts av linje 1 och linje 7. Läs mer.

Förändrad trafik i Munkedal
I Munkedal får kollektivtrafiken ett helt nytt upplägg, sedan kommunen upphandlat skolskjuts i egen regi. Därmed försvinner alla skolturer, det vill säga linjerna 931, 932, 933, 934, 935, 936, 937, 938, 939 och 940. Övriga linjetrafiken anpassas för gymnasieelever och pendlare.

Lista: Alla trafikförändringar som sker den 20 augusti

Sök din resa i Reseplaneraren för att se hur din linje påverkas. Det går också att ringa Västtrafiks kundservice 0771-41 43 00.

För mer information: 
Västtrafiks presstjänst 0771-41 43 99 
press@vasttrafik.se

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Vi svarar på dina frågor om kollektivtrafiken i Västsverige. Mejla eller ring oss så hjälper vi dig.

0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

Nu återgår kollektivtrafiken till ordinarie tidtabell. Bild: Eddie Löthman
Nu återgår kollektivtrafiken till ordinarie tidtabell. Bild: Eddie Löthman
Ladda ned bild
Jarl Samuelsson, chef på Västtrafiks affärsenhet
Jarl Samuelsson, chef på Västtrafiks affärsenhet
Ladda ned bild

Om

Varje dag reser 410 000 personer med Västtrafik. Det är för dem vi finns till. Vi vill göra det enkelt och bekvämt att resa med kollektivtrafiken och samtidigt bidra till en hållbar samhällsutveckling. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och har cirka 900 linjer som körs av företag som upphandlats i konkurrens.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

Nytt resecentrum i Gamlestaden17.8.2018 09:12Pressmeddelande

Lördagen den 18 augusti är det dags för invigning av Gamlestaden resecentrum. Då får en av kollektivtrafikens största knutpunkter i Göteborg en modern, trygg och tillgänglig mötesplats för resenärer och invånare. Välkommen på en invigning för alla åldrar. Västtrafiks nya resecentrum ligger på Gamlestads Torg, en stor och växande knutpunkt för kollektivtrafikens resenärer. Byggnationen startade våren 2016 och på lördag är det dags för invigning. – Gamlestaden är en stor knutpunkt för våra resenärer och området genomgår just nu en kraftig förändring med nya bostäder, handel och kontor. Därför är vi mycket glada över att kunna öppna upp för en modernare och tillgängligare mötesplats för resenärer och invånare, säger Stefan Ekman, infrastrukturchef på Västtrafik. Prognosen pekar på cirka 30 000 av- och påstigande resenärer från spårvagn, buss och tåg per dygn vid Gamlestads Torg år 2020, jämfört med dagens cirka 20 000 resenärer per dygn. Västtrafikbutik ska testa nya lösningar Det nya res

Nyheter i Skövde stadstrafik när Heneporten byggs om16.8.2018 09:00Pressmeddelande

Snart påbörjas arbetet med att bredda Heneporten mellan Hentorp och Skultorp, därför kommer porten att stängas av under hösten. För att förbereda för avstängningen förändras busstrafiken i samband med att Västtrafik byter tidtabell den 20 augusti. Heneporten i Skövde är en järnvägspassage mellan stadsdelarna Skultorp och Hentorp. För att möta de allt större resebehoven i Skövde ska den enfiliga passagen nu byggas ut till en tvåfilig genomfart. – Vi har länge velat bredda Heneporten så att framkomligheten ökar för alla som dagligen använder denna passage. Nu har vi fått godkännande från Trafikverket att bygga ut. Förarbetet är gediget och därför måste Heneporten stängas av för genomfart redan under hösten 2018. Genomfarten beräknas vara stängd i cirka ett år. Busstrafiken genom Heneporten stängs av i samband med att Västtrafik byter tidtabell den 20 augusti och biltrafiken stängs av vid senare tillfälle, säger Daniel Lindh, tf gatu- och naturchef i Skövde kommun. Nyheter i stadstrafiken

Stolta spårvagnar – en konstmanifestation för allas lika värde15.8.2018 11:00Pressmeddelande

För att hylla olikheter och synliggöra hbtq-personer i det offentliga rummet har Västtrafik bjudit in konstnärer att skapa rullande konstverk av sex av Göteborgs spårvagnar. Idag avtäcktes "Stolta spårvagnar" och kort därefter rullade de ut på Göteborgs gator och torg. Mellan den 14 och 19 augusti pågår EuroPride i Göteborg. Västtrafik stödjer sedan flera år West Pride och ville i och med årets EuroPride göra något extra. I konstmanifestationen ”Stolta spårvagnar” har Västtrafik låtit konstnärer måla var sin spårvagn, i Pride-flaggans respektive färg. Konstmanifestationen ”Stolta spårvagnar” är en del av Pride-festivalens officiella program och kommer att rulla i Göteborg mellan den 15-19 augusti. – För mig förkroppsligar kollektivtrafiken mångfald och jämlikhet, här är alla välkomna, oavsett vem du är, var du kommer ifrån, vad du tror på eller vem du blir kär i. Med den här manifestationen vill vi visa att vi står upp för allas lika värde och samtidigt hylla och fira Pride-festivalen,

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum