Västtrafik

Västtrafik vill få fler att synas

Dela

Hösten är här och det är hög tid att synas lite extra i trafiken. Idag startar Västtrafiks reflexkampanj tillsammans med NTF där cirka 80 000 reflexer kommer att delas ut runtom i Västra Götaland.

Var rädd om dig i höstmörkret och använd reflex. Foto: Eddie Löthman
Var rädd om dig i höstmörkret och använd reflex. Foto: Eddie Löthman

Ett problem när mörkret faller är att resenärers synlighet vid hållplatser försämras. Då blir samspelet mellan förare och resenär extra viktigt, och något som kan underlätta är just reflexer. Förutom att minska risken för olyckor och hastiga inbromsningar, bidrar reflexer till att färre resenärer blir frånåkta på grund av att de inte syns vid hållplatsen.

– Att synas i höst- och vintermörkret är lika viktigt på landet som i mer tätbebyggda områden. Har du på dig en reflex syns du redan på 125 meters håll när en buss eller bil närmar sig. Då har föraren god tid på sig att sakta in. Om du däremot saknar reflexer och har mörka kläder, syns du inte förrän fordonet är cirka 20 meter från dig, säger Fredrik L Eriksson, säkerhetschef på Västtrafik.

Reflexkampanjen genomförs av Västtrafik tillsammans med trafikpartners och NTF. Cirka 80 000 reflexer kommer att delas ut runtom i Västra Götaland via förare och kundvärdar. Reflexer kommer också att finnas i Västtrafikbutikerna.

Läs mer om bra saker att tänka på gällande reflexer och trafiksäkerhet på NTF:s hemsida

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Vi svarar på dina frågor om kollektivtrafiken i Västsverige. Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

Var rädd om dig i höstmörkret och använd reflex. Foto: Eddie Löthman
Var rädd om dig i höstmörkret och använd reflex. Foto: Eddie Löthman
Ladda ned bild

Om

Varje dag reser 430 000 personer med Västtrafik. Det är för dem vi finns till. Vi vill göra det enkelt och bekvämt att resa med kollektivtrafiken och samtidigt bidra till en hållbar samhällsutveckling. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och har cirka 900 linjer som körs av företag som upphandlats i konkurrens.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum