Västtrafik

Västtrafiks annons nominerad i nationell designtävling

Dela

I Västtrafiks specialannons syns först en massiv bilkö, men när den viks försvinner bilarna och en buss på en ensam gata framträder. Nu har annonsen nominerats till Svenska Designpriset.

Västtrafiks vikannons visar varför du ska ta bussen.
Västtrafiks vikannons visar varför du ska ta bussen.

Annonsen togs fram i samband med Västtrafiks provåkarkampanj i våras och illustrerar hur mycket mindre plats vi tar i trafiken när vi reser tillsammans. 

- Det är fantastiskt att vi genom design kan sätta fokus på en så viktig fråga som framkomligheten i våra städer, säger Susanne Eriksson, reklamansvarig på Västtrafik.

Svenska Designpriset är en av Sveriges största tävlingar inom visuell kommunikation. Västtrafiks annons är nominerad i kategorin Reklam - print. Annonsen har även fått stor uppmärksamhet i sociala medier och i design- och reklammagasin både i Sverige och utomlands.

Vikannonsen har tagits fram i samarbete med Forsman & Bodenfors och illustratören Thomas Feiner. 

Röstningen är igång. Rösta på bidragen här. Vinnarna presenteras den 25 oktober under prisutdelningen på Berns i Stockholm.

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Vi svarar på dina frågor om kollektivtrafiken i Västsverige. Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

Västtrafiks vikannons visar varför du ska ta bussen.
Västtrafiks vikannons visar varför du ska ta bussen.
Ladda ned bild
När annonsen viks försvinner bilarna. (GIF)
När annonsen viks försvinner bilarna. (GIF)
Ladda ned bild

Om

Varje dag reser 410 000 personer med Västtrafik. Det är för dem vi finns till. Vi vill göra det enkelt och bekvämt att resa med kollektivtrafiken och samtidigt bidra till en hållbar samhällsutveckling. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och har cirka 900 linjer som körs av företag som upphandlats i konkurrens.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

Debatt: Förarbristen måste tas på allvar18.3.2019 14:02:00 CETPressmeddelande

Idag infaller bussförarens dag, den dag på året då vi lyfter fram alla de människor som håller stora delar av vår kollektivtrafik rullande. Men samtidigt som allt fler reser tillsammans står branschen inför stora utmaningar. Fram till 2020 måste vi anställa 1 400 nya bussförare för att inte kollektivtrafiken ska stanna. Nu behövs kraftfulla åtgärder för att lösa förarbristen, skriver Lars Backström, vd på Västtrafik och Christer Pettersson, ordförande i Västra Sveriges Bussbranschförening.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum