Västtrafik

Västtrafiks mest kreativa kritiker tar plats i podcasten Nästa hållplats

Dela

I Västtrafiks podcast Nästa hållplats gästas Västtrafiks vd Lars Backström av Anders Westgerd som arbetar för mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Anders Westgerd är en av Västtrafiks skarpaste och mest kreativa kritiker och en flitig opinionsbildare i samhällsdebatten.

Den 7 mars har Västtrafiks podcast Nästa hållplats nypremiär. I fokus för podden står de krafter och pådrivande trender som förändrar samhället och som i sin tur påverkar morgondagens resande: globalisering, urbanisering, individualisering, digitalisering, jämlikhet och hållbar utveckling.

I avsnittet möter Lars Backström Anders Westgerd, verksamhetschef för GIL, Göteborgskooperativet för Independent Living, för ett samtal om tillgänglighet, civil olydnad, hur man utmanar gamla strukturer och använder humor och provokation som verktyg för att nå förändring.

— Anders berör, berikar och ger mig, och kommer att ge alla som lyssnar, nya perspektiv på hur både fysisk tillgänglighet och bemötande i samhället kan förbättras, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.

Lyssna på podcasten här.

För att belysa tillgänglighetsfrågorna ytterligare lånar Västtrafik ut sitt Instagramkonto till Jon Klarström och hans son Mio som använder rullstol under en vecka, med start måndagen den 12 mars.

Fakta om Nästa hållplats:
I podcasten Nästa hållplats möter Västtrafiks vd Lars Backström intressanta personer som ger sina svar på vart vi är på väg och hur Västtrafik kan bidra för att ta oss dit. I nästa avsnitt får vi träffa Pia Sandvik, vd på RISE. Tidigare har Lars Backström bland annat gästats av Darja Isaksson, Jan Jörnmark och Ann-Sofie Hermansson.

För mer information:
Västtrafiks presstjänst 
0771-41 43 99
press@vasttrafik.se

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Vi svarar på dina frågor om kollektivtrafiken i Västsverige. Mejla eller ring oss så hjälper vi dig.

0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

Ladda ned bild
Nästa hållplats med Anders Westgerd
Nästa hållplats med Anders Westgerd
Ladda ned bild
Lars Backström och Anders Westgerd
Lars Backström och Anders Westgerd
Ladda ned bild
Anders Westgerd
Anders Westgerd
Ladda ned bild

Om

Varje dag reser 410 000 personer med Västtrafik. Det är för dem vi finns till. Vi vill göra det enkelt och bekvämt att resa med kollektivtrafiken och samtidigt bidra till en hållbar samhällsutveckling. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och har cirka 900 linjer som körs av företag som upphandlats i konkurrens.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

Debatt: Förarbristen måste tas på allvar18.3.2019 14:02:00 CETPressmeddelande

Idag infaller bussförarens dag, den dag på året då vi lyfter fram alla de människor som håller stora delar av vår kollektivtrafik rullande. Men samtidigt som allt fler reser tillsammans står branschen inför stora utmaningar. Fram till 2020 måste vi anställa 1 400 nya bussförare för att inte kollektivtrafiken ska stanna. Nu behövs kraftfulla åtgärder för att lösa förarbristen, skriver Lars Backström, vd på Västtrafik och Christer Pettersson, ordförande i Västra Sveriges Bussbranschförening.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum