Umeå kommun

Väven livestreamar arrangemang under våren

Dela

Vävenscenen skulle i vanliga fall ha varit inne i sin mest arrangemangstäta period men har stått tyst och tom i närmare två månader på grund av den pågående coronopandemin. Men nu kommer tystnaden att brytas. Den 7 maj börjar Kulturförvaltningens satsning c/o Väven Live – en serie livestreamade arrangemang direkt från Vävenscenen.

Foto: Johannes Olofsson. Jeff på scen under Låt Live Leva
Foto: Johannes Olofsson. Jeff på scen under Låt Live Leva

-  Vi tjuvstartade redan den 25 april med att stå värd för den livestreamade festivalen Låt Live Leva. Det blev riktigt lyckat så nu ser vi framemot att få börja med vår egen satsning säger Elin Hellrönn, programchef Kulturförvaltningen.

Tanken med satsningen är att lyfta och stötta lokala kulturskapare och fortsätta erbjuda evenemang till umeborna, trots rådande omständigheter. Under namnet c/o Väven – Live blir det en serie med 45-60 min långa, streamade arrangemang där samtal varvas med livemusik och samtliga medverkande är arrangörer och kulturskapare från Umeå.

- Umeå har ett rikt kulturliv, därför känns det extra viktigt att vi kan hjälpas åt och stötta varandra för att hålla liv i den kulturnerv som är så utmärkande för Umeå säger Elin Hellrönn.

Det första arrangemanget utgår från själva anledningen till satsningens uppkomst, nämligen Covid-19 och dess effekt på kulturlivet.

- I Umeå samsas allt från det lilla lokala arrangemanget till internationella giganter och alla är påverkade av det rådande läge vi lever i just nu. Vi har bjudit in några av de här arrangörerna för att ta reda på hur de hanterar dessa tider och hur de ser på framtiden, givetvis inramat av musik från ett lokalt band säger Elin Hellrönn.

Utöver de egna satsningarna med c/o Väven Live kommer Vävenscenen att fyllas med ett antal konserter i maj och juni som även de kommer att livesändas utan publik.

-  Det är en väldigt märklig känsla att inte ha någon publik i lokalen, det är i samspelet med dem som magin skapas. Men vi hoppas att vi ska kunna bidra med lite magi hemma hos vår publik istället säger Elin Hellrönn.

Samtliga livesändningar samt mer information om kommande sändningar finns på vaven.se/play.

Program
c/o Väven Live
För att se livesändningarna, gå in på vaven.se/play

Torsdag 7 maj kl.19.00
Umeås kulturliv blickar framåt
På scen: Indiekid Aurelia

Torsdag 14 maj kl. 19.00
Poesikväll
På scen: Katastrof

Torsdag 21 maj kl. 19.00
Rock and Roll
På scen: The Echo

Mer information

Elin Hellrönn
Programchef Kultur
090-16 33 06
070-277 83 39

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Johannes Olofsson. Jeff på scen under Låt Live Leva
Foto: Johannes Olofsson. Jeff på scen under Låt Live Leva
Ladda ned bild
Foto: Johannes Olofsson. Duschpalatset på scen under Låt Live Leva
Foto: Johannes Olofsson. Duschpalatset på scen under Låt Live Leva
Ladda ned bild
Foto: Linda Skog. Soundcheck med Mi von Ahn under Låt Live Leva
Foto: Linda Skog. Soundcheck med Mi von Ahn under Låt Live Leva
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum