Norrköpings kommun

Växande branschfrågor lyfts i Norrköping under Where’s The Music?

Dela

Den 9-10 februari 2018 slår festivalen Where’s the Music? återigen upp portarna i Norrköping och låter musiken flöda. Huvudarrangören FKP Scorpio bekräftade idag datumen för festivalen, och utöver mängder av liveframträdanden kommer strålkastarna under dessa dagar även att riktas mot växande branschfrågor som till exempel musikens påverkan på stadsmiljöer.

- Where’s the Music? har växt fram snabbt som showcase-festival och branschkonferens och är idag en viktig plattform för svensk musik som jag är stolt över att kunna visa upp för våra internationella gäster från Music City Network, säger Sandra Wall, projektledare för musikhuvudstaden Norrköping. Vi vill att musikindustrin ska fortsätta att samlas i Norrköping och det gör den.

I Norrköping uppmuntras musiklivet i både de små och stora sammanhangen. Skolan, kulturskolan, föreningar, studieförbund och andra entusiaster fortsätter att lägga grunden till att så många Norrköpingsbor är utövare inom musikområdet. I Norrköping finns en unik kombination av ungt, modernt musikutbud och hundraårig tradition. Staden gästas regelbundet av artister i världsklass och attraktiva evenemang lockar besökare och utövare till Norrköping. I detta utgör Where’s the Music? både en betydelsefull arena för ny musik och ett forum för branschfolk som vill skapa nätverk och arbeta med att utveckla musikbranschen. Bland annat planeras ett seminarium kring den växande frågan om musikens påverkan kopplat till stadsutveckling och arbetet kring urban sound zones – hur man utvecklar och hanterar olika ljudzoner i stadsmiljö.

- Seminariet leds av Sound Diplomacy som arbetar globalt med de här frågorna, men självklart bjuder vi också in musikstäder från Sverige och nyckelpersoner från region Östergötland, säger Sandra Wall.

För publiken innebär Where’s the Music? en chans att se ny musik först av alla på många scener i staden. 2017 var det fullt ös vid alla scener och 2018 väntas festivalen blir ännu mera synlig.

- Dagens besked innebär att det nu är helt klart att FKP Scorpio fortsätter sitt engagemang i Norrköping, vilket är väldigt glädjande. Where’s the Music? är ett mycket viktigt arrangemang för Norrköping och Norrköpings musikliv, dessutom kan vi nu se fram emot en härlig musikalisk folkfest som lyser upp i vintermörkret, säger Lars Stjernkvist (S), kommunalråd.

Kontakt:

Sandra Wall
Titel: projektledare musikhuvudstaden Norrköping
Telefon: 011-15 16 27

Lars Stjernkvist (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 070-527 26 27

_______________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 070-320 58 85

Let's create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken som börjar byggas 2017. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Bråvallafestivalen och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping! 
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pågående regeringsförhandlingar ger osäkra budgetförutsättningar för Norrköpings kommun22.10.2018 15:00Pressmeddelande

Kommunstyrelsen har idag den 22 oktober fått presenterat för sig budgetförutsättningar för de kommande fyra åren 2019-2022. Det osäkra politiska läget som råder på riksnivå gör att det inte går att räkna in de satsningar som aviserats av S och MP regeringen, vilket påverkar kommunens budgetförutsättningar negativt. Att de saknas besked om dessa pengar gör budgetarbetet ännu besvärligare. Utgångsläget för årets budgetarbete (inklusive verksamheternas äskande) visar nu på ett åtgärdsbehov på 280 miljoner kronor. – Eftersom det fortfarande råder ett osäkert politiska läge på riksnivå kan vi inte räkna in de satsningar som S och MP regeringen tidigare aviserat. Därför blir nämndernas åtgärdsbehov inför 2019 större än vad vi tidigare hade räknat med. Budgetläget var redan tidigare allvarligt och vi behöver arbeta långsiktigt med att minska kostnadsnivån. Skulle det visa sig att aviserade satsningar ändå genomförs kommer dessa pengar att tillföras nämnderna i ett nytt budgetbeslut, säger Lar

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum