Järfälla Kommun

Växthusvägens förlängning från Järfälla till Hässelby i Stockholm innebär bättre framkomlighet och ökad säkerhet för de som cyklar och går. En ny gång- och cykelbana har också byggts mellan Blomsterkungsvägen och Skälbyvägen. Vägsträckan binder samma

Dela

Lördagen den 9 september är det dags för Järfällafestivalen – en stor folkfest i Jakobsbergs centrum. I år innehåller scenprogrammet många intressanta och mycket olika artister.

Anders Lundin är konferencier och leder allsång. Ramy Essam, ”Mellanösterns Bob Dylan”, uppträder och signerar sin nya skiva. Mello-artisterna Bella och Filippa uppträder. Dessutom blir det jazz för barn med Lekisjazz, mingel-opera på gator och torg med Divine, magi med Järfällatrollkarlen Robert Ace och upptåg med gycklargruppen TRiX.

Årets Järfällafestival är den sjätte i ordningen. Utöver scenprogrammet blir det bomässa med information om bostäder och byggprojekt i Järfälla, prova-på-aktiviteter med Järfällas föreningar och kulturskola, marknad, erbjudanden i butikerna, ponnyridning, häst och vagn, klappa djur, hoppborg, ansiktsmålning och ett litet tivoli med karuseller.

Välkommen!

Om artisterna

Anders Lundin är programledaren och TV-profilen som har skrivit låtar och texter sedan tonåren, han har spelat in skivor och turnerat med band. Barnlåtarna han gjort för SVT har vunnit Grammis och rullat i rutan år efter år. I mellanpraten känner man igen Anders berättarglädje från radioåren, från Emmy-vinnande ”Allt För Sverige” och från ”Sommar i P1”.

Ramy Essam 2011 briserade den egyptiska revolutionen under den arabiska våren. Ramy Essam, då 23 år, skrev protestlåtar i ett tält på Tahrir-torget. Låtarna blev löpeld, och Ramy blev revolutionens stora galjonsfigur med hela världen. Samtidigt som Ramy förföljdes, fängslades och torterades svårt av regimen, blev hans låtar ett soundtrack för en hel generation unga egyptier och deras kamp för en bättre framtid. TimeOut Magazine valde samma år ut Ramys låt ”Irhal” som världens genom tiderna tredje mest världsförändrande låt (med John Lennon´s ”Imagine” på femte plats). Ramy är en artist av folket med musik som gatans megafon. Eller som Tom Morello har uttryckt det: Ramy Essam är en ”rock Bob Dylan of the Middle East”.

Bella & Filippa tävlade i Melodifestivalen i år. Men det finns mycket mer än tävlingsbidraget ”Crucified” att hämta i denna unga popduo från Stockholm. De började skapa och spela musik tillsammans när de blev bonussyskon 2012. Redan året därpå började de lägga upp sina covers på nätet, där de har fått en riktigt stor följarskara. Duons stil är akustisk pop. Musiken skriver de själva tillsammans med låtskrivare från Starlab. Senare i år släpps Bella & Filippas debutalbum.

Divine är en kvinnlig operatrio som vill sprida opera till alla på ett lättsamt och humoristiskt sätt. Trion har sjungit sig in i mångas hjärtan genom medverkan i bland annat Allsång på skansen, TV-programmet Go’ kväll, på utomhusarenan Dalhalla, Polarpriset, Stockholm Pride, Oslo-Operan och i Berwaldhallen. 2017 släpps deras tredje skiva; ”Näktergalarna”.

Lekisjazz spelar jazz för hela familjen. De har en stor grön krokodil på gitarr och en repertoar med svängiga jazzlåtar. Bandet består av Andreas Westerlund på trummor, Bobo Steneby på kontrabas, Mikaela Hansson/Rose-Marie Johansson på piano och Krokodilen på gitarr. Dessutom har vi ofta med oss saxofonisten Abel Haile och körsångerska Maria Östrud. Skivan ”Lekisjazzstandards" släpptes september 2015 och innehåller allt från swing-hits till calypso-gung.

Mer information

Pernilla Pålsson Hovsand, Projektledare Järfälla kommun, Pernilla.palsson.hovsand@jarfalla.se08-580 296 02

Arrangörer är Järfälla kommun, Järfällahus och Citycon.

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Starkt ekonomiskt resultat när Järfälla stänger 20171.2.2018 13:33Pressmeddelande

Järfällas bokslut för 2017 visar på en fortsatt stabil ekonomi och god ekonomisk hushållning i den tillväxt som kommunen befinner sig i. Årets resultat blev ett överskott om 72 miljoner och innehåller engångsposter från markförsäljning och kostnader för utbyggnad av tunnelbanan till Barkarby. Ordning och reda i ekonomin möjliggör bland annat amortering på låneskulden och finansiering av till exempel nya för- och grundskolor, äldreboenden och infrastruktur.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum