Vd-byte på MER Arkitekter – duo tar över

Dela

Nya tider väntar på MER Arkitekter. Efter 20 år som vd för bolaget väljer Cecilia Bejdén att sluta på sin tjänst och anta nya utmaningar inom koncernen. Efterträdare är nya vd-duon Venke Osnes och Niklas Larsén som tidigare arbetat som arbetsplatsstrateg respektive inredningsarkitekt på MER Arkitekter.

Niklas Larsén och Venke Osnes, ny vd-duo på MER Arkitekter.
Niklas Larsén och Venke Osnes, ny vd-duo på MER Arkitekter.


Venke Osnes och Niklas Larsén ingår sedan 2016 i MER Arkitekters ledningsgrupp. I verksamheten har Venke varit HR-och konsultansvarig och Niklas varit ansvarig för arkitektkontorets kreativa utveckling. Nu formar de tillsammans en ny vd-duo på MER.

– Vi är stolta och jätteglada inför att nu ta över vd-skapet tillsammans eftersom vi kompletterar varandra väl och delar syn på vad MER Arkitekter ska vara i framtiden. Vi har också fått kanonbra stöd och många hurrarop från våra kollegor, vilket kanske är det viktigaste av allt, säger Venke Osnes som är ny vd på MER Arkitekter. 

Under Cecilia Bejdéns vd-skap har bolaget vuxit till ett av Sveriges ledande arkitektbolag inom inredningsarkitektur. Idag finns en omsättning på omkring 60 miljoner kronor.

– Jag har hört att man ska sluta när man är på topp! Min resa på MER har varit spännande hela tiden. Vi har ju specialiserat oss på kontor och arbetsplatser, och vad har förändrats mer på tjugo år än sättet vi leder på och platserna vi jobbar på? Nu lämnar jag över med varm hand till Venke och Niklas – de är helt rätt personer att ta MER vidare in i framtiden, säger Cecilia Bejdén.

Och framtidsplanerna för MER Arkitekter är många. Den nya vd-duon tror på en hög tillväxtfas i anslutning till pandemin, där många företag nu nysatsar eller anpassar miljöer och lokaler efter nya arbetssätt.

– Vi är mitt inne i en spännande fas där den ”nya” sortens arbetsplatser går helt i linje med den arkitektoniska och organisatoriska filosofi som MER har jobbat in hos våra kunder i tjugo år – vikten av anpassningsbarhet och flexibilitet. Vi ligger steget före i detta segment och våra kunder vet att vi kan leverera hållbara lösningar, både miljö- och designmässigt. Men vi håller även på att utveckla våra övriga affärsområden, som exempelvis retail, digital arkitektur och våra erbjudanden gentemot fastighetsägare som är ett av våra starkare ben, säger Niklas Larsén som är ny vd på MER Arkitekter.  

Om Venke Osnes:

 • Arbetsplatsstrateg, förändringsledare och HR-ansvarig på MER Arkitekter sedan 2015.
 • Studerat HR på Stockholms universitet och Lunds universitet.
 • Tidigare HR-chef på Stim, arbetade dessförinnan på eventbyrån Creator Momentum och på IT-företaget Spray.
 • Älskar att ha gäster och att hänga på torpet i Sörmland.
 • Exempel på projekt: Bambora, Kicks, Göteborgs universitet.

Om Niklas Larsén:

 • Arbetat på MER Arkitekter i tio år, började 2011.
 • Inredningsarkitekt och kreativt ansvarig på MER Arkitekter.
 • Studerat modedesign i Milano, Istituto Marangoni och Inredningsarkitektur i Milano ISAD, Master Domus Academy.
 • Även bakgrund som skidlärare, stridsbåtskapten och plutonchef.
 • Exempel på projekt: Whispr Group, Bravura, Bolon.

Om Cecilia Beijdén:

 • Vd på MER Arkitekter sedan tjugo år, började 1998.
 • Har hela livet jobbat i designrelaterade branscher såsom konfektion, pr och arkitektur.
 • Reseentusiast, musikfantast och nybliven trädgårdsnörd.
 • Exempel på projekt: Aller Media, ATG, O'Learys, Arbetsförmedingen, AFA Fastigheter.

 

För mer information, kontakta:
Venke Osnes, tillträdande vd, venke.osnes@mer.se, 076-772 48 50
Niklas Larsén, tillträdande vd, niklas.larsen@mer.se, 076-525 79 22
Cecilia Bejdén, avgående vd, cecilia.bejden@mer.se, 070-865 87 78

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Niklas Larsén och Venke Osnes, ny vd-duo på MER Arkitekter.
Niklas Larsén och Venke Osnes, ny vd-duo på MER Arkitekter.
Ladda ned bild

Om

MER Arkitekter
Söder Mälarstrand 41
118 25 Stockholm

https://www.mer.se/

MER Arkitekter (M.E.R Solution AB) är ett av Sveriges ledande arkitekt- och  konsultföretag för inomhusmiljöer. Med en spetskompetens inom arbetsplatsstrategi utformar de miljöer som leder till högre trivsel och bättre affärer. Bolaget grundades 1982 och har idag 29 anställda. Läs mer på www.mer.se.

Följ MER Arkitekter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från MER Arkitekter

Kontoret avgörande för comebacken: 4 av 10 tror att arbetsgivaren kan ha svårt att anpassa kontorsmiljön efter nya behov28.9.2021 13:55:43 CEST | Pressmeddelande

Motivationen tryter inför kontorsåterkomsten, visar ny undersökning från Kantar Sifo, utförd på uppdrag av MER Arkitekter. Var tredje person mellan 35 och 49 år tror att arbetsgivarna kommer ha svårt att skapa motivation för att de ska komma in till kontoret. Samtidigt uppger många att de skulle bli mer motiverade av ett bättre utformat kontor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum