Jönköpings kommun

Vd för Södra Munksjön Utvecklings AB väljer att lämna sitt uppdrag

Dela

Henrik Gustafsson, vd för Södra Munksjön Utvecklings AB, väljer att sluta efter tre år i bolaget. Han går vidare till en tjänst som projektledare på HSB i Jönköping.

- Det har varit tre väldigt utvecklande år. Jag bor själv i staden och att få vara med och utveckla och se nya stadsdelar ta form har varit mycket spännande. Att prova på vd-rollen har varit intressant men jag känner att jag vill fokusera på just utvecklingen av projekt och därför väljer jag att gå vidare till andra arbetsuppgifter.

Södra Munksjön Utvecklings AB (Smuab) är ett helägt kommunalt bolag som leder och driver stadsutvecklingen i Södra Munksjön. Bolaget har ett samlat ansvar för utvecklingen och stadsomvandlingen i området. I detta ingår bland annat att förvärva, förvalta och sälja fastigheter samt att vara med och ta fram nya detaljplaner. Den andra huvuduppgiften handlar om logistik- och industriutveckling av logistikområdet LogPoint South Sweden.

- Henrik Gustafsson har ansvarat för att ta utvecklingen av Södra Munksjön in i ett nytt skede, öppnat för goda relationer med våra samverkanspartners och skapat ett gott förtroende för bolaget. Nu ska vi sätta oss ner och se hur vi går vidare tillsammans. Det är viktigt att hitta rätt person för att fortsätta utveckla bolaget. Henrik har gjort ett bra jobb och vi önskar honom lycka till med framtida utmaningar, säger Mona Forsberg, kommunalråd (S) och ordförande i Smuab.

Södra Munksjön Utvecklings AB ingår i koncernen Jönköpings Rådhus AB, vilket i sin tur ägs till hundra procent av Jönköpings kommun. Bolaget är inne i en intensiv period och utvecklar ett av de mest expansiva områdena i Jönköping.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Alternativa lokaler för barn och elever på Slättenskolan21.4.2021 13:37:20 CEST | Pressmeddelande

Barn och personal på Slättenskolan och Slättens förskola i Norrahammar kommer helt eller delvis att få vara i andra lokaler från hösten 2021 och en tid framåt. Anledningen är att skolans bottenplatta måste förstärkas och det arbetet kommer att skapa oljud och vibrationer. - Vi ser nu över vilka lokaler som kan bli aktuella i stället, säger Veronica Culha, lokalsamordnare på utbildningsförvaltningen i Jönköpings kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum