Stockholms stad

VD Jesper Larsson lämnar Kulturhuset Stadsteatern

Dela

Idag har styrelsen i Kulturhuset Stadsteatern, de fackliga organisationerna och medarbetarna informerats om att bolagets verkställande direktör Jesper Larsson lämnar sitt uppdrag i januari.

Fotograf: Petra Hellberg. Bildtext: Kulturhuset Stadsteatern. 
 Användning: Fri publicering med angivande av fotograf och endast i artikel/recension i samband med rubricerat evenemang.
Fotograf: Petra Hellberg. Bildtext: Kulturhuset Stadsteatern. Användning: Fri publicering med angivande av fotograf och endast i artikel/recension i samband med rubricerat evenemang.

 Jesper Larsson, VD:

– Det har varit både givande och spännande att leda Kulturhuset Stadsteatern i en tid med stor förändring och verksamhetspåverkan. Ombyggnaden och den tillfälliga verksamheten i andra lokaler har sammanfallit med pandemin med allt vad den innebär för medarbetarna i form av utebliven publik och distansarbete.

– Att leda verksamheten är i nuläget en mycket stor och utmanande uppgift som kräver annat än vad jag anser mig kunna leverera. Jag lämnar därför i samförstånd med min uppdragsgivare uppdraget och ger möjlighet för nya krafter att fortsatt leda Kulturhuset Stadsteaterns viktiga arbete.

Kerstin Brunnberg, styrelseordförande:

– Jag och styrelsen har haft ett mycket bra samarbete med Jesper Larsson. Jag har förståelse för det beslut han fattat och jag och styrelsen vill också tacka Jesper för allt det han bidragit med och allt det som gjorts under hans ledning.

Vice verkställande direktör Malin Dahlberg föreslås bli tillförordnad VD från och med den 15 januari fram till dess att ny VD rekryterats.

Fakta

Jesper Larsson tillträdde som VD för Kulturhuset Stadsteatern den 15 november 2019.

Under 2019 och halva 2020 var Kulturhuset Stadsteatern vid Sergels Torg stängt för renovering och öppnade igen den 18 september 2020. För närvarande (till och med 24 januari 2021) är hela Kulturhuset Stadsteatern (Sergels torg, Skärholmen, Vällingby, Husby) stängt med anledning av de senaste nationella restriktionerna.

Kulturhuset Stadsteatern är ett helägt bolag inom koncernen Stockholm Stadshus AB och finns vid Sergels torg, i Skärholmen, Vällingby och Husby, samt sommartid i Stockholms parker med Parkteatern. Kulturhuset Stadsteatern ska erbjuda verksamhet inom teater, litteratur, dans, konst, design, film, musik, debatt, bibliotek annan kulturell verksamhet samt ansvara för två platser inom stadens fristadsprogram. Kulturhuset Stadsteatern ska vara en angelägenhet för alla stockholmare, med yttrandefrihet och den konstnärliga friheten som grund.

Här finns högupplösta pressbilder för nedladdning.

För pressfrågor kontakta:

Sofia Cherif, pressansvarig
Sofia.Cherif@stadsteatern.stockholm.se
0739-730 220

Bilder

Fotograf: Petra Hellberg. Bildtext: Kulturhuset Stadsteatern. 
 Användning: Fri publicering med angivande av fotograf och endast i artikel/recension i samband med rubricerat evenemang.
Fotograf: Petra Hellberg. Bildtext: Kulturhuset Stadsteatern. Användning: Fri publicering med angivande av fotograf och endast i artikel/recension i samband med rubricerat evenemang.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Taikotrummor, kungliga hästar och digitalt dansgolv i Kulturnattens sex timmar långa livesändning!19.4.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under Kulturnatt Stockholms sex timmar långa sändning “Kulturnatts-TV” får vi inte bara uppleva världspremiären av Aino Tenkanens “Inner Circle” på Konserthuset Stockholm utan också besöka Livrustkammaren och Hovstallet, se indigofärgning till rytmerna av taikotrummor och shinobuéflöjt, dansa på Kvinnohistoriskas och Scenkonstmuseets digitala dansgolv och mycket mer!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum