Linköpings kommun

Vecka 20 - lekfull experimentvecka på Passagen

Dela

Passagen Linköpings Konsthall har som ambition att erbjuda Linköpingsborna utmanande och inspirerande möten med samtidskonsten. Förutom konstutställningar i traditionell mening vill vi också att det ska finnas möjlighet för våra besökare att skapa själva! Därför slår vi nu upp portarna för en interaktiv och lekfull experimentvecka med filmworkshop.

Under vecka 20, måndag 16/5 – lördag 21/5, har alla besökare möjlighet att själva vara med om att skapa innehållet i konsthallen. Det sammanhållande temat kommer att vara besökarnas egna minnen. Dessa kan vara roliga, sorgliga, smärtsamma, spännande, hemska eller pinsamma. Huvudsaken är att de är personliga! Med slutmålet att framställa tre animerade filmer får besökarna teckna, skriva, måla och fotografera under handledning av konsthallens personal. Resultatet kommer att redigeras och färdigställas för att sedan visas under veckans sista dag, lördag 21/5.

Lunchgäster delar sina minnen

Förutom det egna skapandet kommer besökarna även att dagligen kunna lyssna till särskilt inbjudna lunchgäster, som i ord, text och/eller bild delar med sig av något eller några personliga minnen.

Experimentell ljudkonsert

Torsdag den 19/5 kommer konsthallen dessutom gästas av föreningen Organiserat ljud, som uppför en experimentell ljudkonsert mellan kl. 18.00–20.00

Mer info: www.linkoping.se/passagen

Kontaktpersoner: Åsa Nyberg-Botshinda

Asa.Nyberg-Botshinda@linkoping.se

Tel: 013- 20 57 32

Camilla Lothigius

Camilla.Lothigius@linkoping.se

Tel: 072-546 67 13

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum