Schibsted

Vedrana Corluka ny chef för Wellobe

Dela

Vedrana Corluka blir ny chef för Aftonbladets digitala hälsotjänst Wellobe. Hon efterträder Åsa van der Vliet, som går till en tjänst på Blocket.

Vedrana Corluka blir ny chef för Aftonbladets digitala hälsotjänst Wellobe.
Vedrana Corluka blir ny chef för Aftonbladets digitala hälsotjänst Wellobe.

Vedrana Corluka har under året varit tf chef för Wellobe under Åsa van der Vliets föräldraledighet. När hon nu går vidare till Blocket lämnar Vedrana Corluka tf-rollen och går in permanent som chef.

– Det är fantastiskt kul att Vedrana Corluka kliver in och tar vid på den nya resa som Wellobe inlett. Vi har sett en fantastisk tillväxt under sommaren och hösten och 2021 blir inget undantag med den plan vi har för Wellobe, säger Ted Kudinoff, chef för Consumer Business inom Aftonbladet.

Hälsa som område är strategiskt viktigt för Aftonbladet med en stor tillväxtpotential.

– Det ser vi både Wellobe och andra tjänster inom området. Vi har en lång erfarenhet när det gäller digitala användarintäkter och med den spetskunskapen och drivet från Wellobe-teamet samt redaktionen så kan vi växla upp, säger Ted Kudinoff.

I våras ändrade Wellobe fokus från vikt till hälsa. Vedrana Corluka har varit en drivande kraft under hela den förändringsprocessen.

– Jag är väldigt glad över möjligheten att få fortsätta leda varumärket Wellobe framåt. Vi har under det senaste året gjort en otrolig resa där vi har vänt fokus från vikt till hälsa. Att få förtroendet att fortsätta den resan känns väldigt roligt, säger Vedrana Corluka.

Wellobes fokus framåt blir att säkerställa att hälsotjänsten erbjuder den bästa tjänsten inom sitt segment. 

– Wellobe förändrar människors liv, därför är det viktigt att vi bygger en tjänst som både är enkel men också vägleder, utbildar, motiverar, och håller användare i handen, säger Vedrana Corluka.

Wellobe grundades 2003, då under namnet Viktklubb, i samarbete med Karolinska institutet. Det blev då Sveriges första digitala viktminskningstjänst. Sedan dess har tjänsten hjälpt över en halv miljon människor till ett hälsosammare liv.

 
För ytterligare information, vänligen kontakta:
Vedrana Corluka, Chef på Wellobe. Tel: 070-7727048 E-post: vedrana.corluka@schibsted.com.
Eric Rosén, biträdande redaktör, Aftonbladet. Tel: 070-474 22 51. E-post: eric.rosen@aftonbladet.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Vedrana Corluka blir ny chef för Aftonbladets digitala hälsotjänst Wellobe.
Vedrana Corluka blir ny chef för Aftonbladets digitala hälsotjänst Wellobe.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Schibsted
Schibsted
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

08 - 725 25 00https://www.schibsted.com

Följ Schibsted

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted

Peter Wennblad blir biträdande chef på SvD Ledare12.1.2021 08:45:00 CETPressmeddelande

Peter Wennblad blir ny ledarskribent på Svenska Dagbladet och går samtidigt in i den återinrättade rollen som biträdande chef för ledarredaktionen. ”Peter Wennblad är ideologiskt trygg, har en fritänkande och prövande läggning och är inte minst en lysande stilist och mycket skicklig redaktör. Jag har lärt mig mycket av honom när det gäller det skrivna hantverket, så det är en stor glädje att åter få arbeta tillsammans”, säger Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum