Volkswagen Personbilar

Veiby jagar VM-ledning

Dela

Det har varit ett långt uppehåll från rally-VM för Ole Christian Veiby, men kommande helg är norrmannen och Volkswagen Dealerteam BAUHAUS på plats i Portugal för att försöka återta VM-ledningen i WRC2.

Ole Christian Veiby återvänder till rally-VM och jakten på förstaplatsen i WRC 2.
Ole Christian Veiby återvänder till rally-VM och jakten på förstaplatsen i WRC 2.

 Jag har fått köra lite på grus, både en del test och Rally Sörland, säger Veiby, som vann NM-tävlingen hemma i Norge.
 Vi visade bra speed och en seger är bra för självförtroendet.

Teamet har använt veckorna sedan tävlingen på Korsika i slutet av mars till att optimera den Volkswagen Polo GTI R5 som Veiby rattar med co-drivern Jonas Andersson bredvid.
 Vi har gjort en total genomgång av bilen. Det mesta är utbytt, säger stallchefen Tommy Kristoffersson, som skickar ett starkt manskap till norra Portugal, med tekniske koordinatorn Kai Roger Waaler i spetsen. Samtidigt ska teamet täcka upp South Swedish Rally i SM-serien.
 Det blir en större utmaning för oss att vara på två tävlingar samtidigt, men det är inspirerande och vi har kompetent personal på båda ställena, menar Kristoffersson.

Efter att deltävlingarna i Argentina och nu senast Chile har avgjorts utan Veibys deltagande så har VM-ledningen tagits över av mexikanen Benito Guerra, 61 poäng, med japanen Takamoto Katsuta, 47 poäng, på andra plats. Ole Christian ligger för närvarande trea med sina 40 poäng efter en tredjeplats i Monte Carlo och seger i Rally Sweden hittills.
 Vi har valt de rallyn som passar oss och Ole Christian bäst, med mer fokus på Europa, så det är helt enligt beräkningen. I Portugal har han kört två gånger tidigare och jag tror han har goda chanser att ta en pallplats, kommenterar Tommy Kristoffersson.

Veibys tidigare erfarenhet av Portugal är med tvåhjulsdrift i juniorklassen, men optimismen frodas.
 Jag känner till en del av sträckorna och på fredagen är det bara nya vägar, så det är ju bra för oss att det är lika för alla. Det är ganska tuffa sträckor så det blir en balans mellan att köra fort och att ta vara på bil och däck.

Kampen i toppen kommer att bli hård. Startlistan innehåller hela 23 bilar i WRC 2 och ytterligare fyra i WRC 2 Pro.
 Vi kör alltid för en plats på pallen, men det är ett stort startfält och många bra chaufförer, konstaterar Veiby.

Rally Portugal inleds på fredag morgon och avslutas med power stage på söndag eftermiddag.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ole Christian Veiby återvänder till rally-VM och jakten på förstaplatsen i WRC 2.
Ole Christian Veiby återvänder till rally-VM och jakten på förstaplatsen i WRC 2.
Ladda ned bild
I Rally Portugal ska Ole Christian Veiby ta upp jakten på VM-ledningen i WRC 2.
I Rally Portugal ska Ole Christian Veiby ta upp jakten på VM-ledningen i WRC 2.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Volkswagen Personbilar
Volkswagen PersonbilarÅr 2018 levererade Volkswagen 6,24 miljoner personbilar till kunder i över 150 länder. På den svenska marknaden inregistrerades totalt 53 471 personbilar från Volkswagen vilket ger en marknadsandel på 15,1 procent. Volkswagens modeller täcker de flesta segment på bilmarknaden. Volkswagen är ledande importmärke i Sverige och marknadsför personbilsmodellerna up!, Polo, T-Cross, Golf, Golf Sportscombi, Golf Sportsvan, Golf Alltrack, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat, Passat Sportscombi, Passat Alltrack, Arteon, Sharan, Touareg, Caddy, Multivan och Amarok.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

Volkswagen återupptar produktionen den 20 april16.4.2020 10:48:27 CESTPressmeddelande

Märket Volkswagen kommer gradvis att starta om produktionen vid anläggningarna i Zwickau (Tyskland) och Bratislava (Slovakien) från och med den 20 april. Övriga anläggningar i Tyskland, Portugal, Spanien, Ryssland och USA återupptar produktionen från och med den 27 april. I maj återupptas produktionen gradvis i Sydafrika, Argentina, Brasilien och Mexiko. En 100-punktsplan för maximalt hälsoskydd för anställda har tagits fram.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum