Boinstitutet

Vem tar hem Bopriset?

Dela

Välkommen att delta vid Boprisets utdelning och lunchseminarium där röster från akademi, politik och marknad möts för ett samtal om svenskt bostadsbyggande och arkitekten Josef Franks dröm om ett bra hem.

Bopriset – till minne av Josef Frank är instiftat av Boinstitutet och tilldelas en person eller projekt som bidragit till attraktiva bostäder med kvalitet -för alla. Av 40 inkomna nomineringar har Boprisets jury utsett tio toppkandidater som nu tävlar om utmärkelsen och prissumman på 100 000 kr. Vinnaren tillkännages i samband med Boprisets seminarium på restaurang TAK i Stockholm den 6 december kl 10.00-13.00 

- Med Bopriset vill vi lyfta fram goda exempel som visar att det går att bygga med kvalitet och hänsyn till att människor ska ha råd att bo, säger Moa Andersson, verksamhetsledare för Boinstitutet.

Anmäl dig till seminariet här

Program

Erik Stenberg, bostadsforskare, KTH, Kristina Edlund, kommunstyrelsens ordförande (S), Linköping och Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande (M), Helsingborg, samtalar om att miljonprogrammet på 60- och 70-talen lärt oss att tänka långsiktigt samt att hålla ihop staden.

Peter Majanen, VD och grundare, strategiföretaget Quattroporte, gör en framtidsspaning om globala boendetrender. Arturo Arques, privatekonom, Swedbank, Marie Linder, ordförande, Hyresgästföreningen och Tanja Rasmusson, näringspolitisk chef, Sveriges Byggindustrier, samtalar om bostadens betydelse för utbildning, arbetsmarknad och integration.

Christer Larsson, stadsbyggnadsdirektör, Malmö, och tillförordnad riksarkitekt, intervjuas om Malmö då, nu och imorgon.

Li Pamp, journalist och programledare, och Erik Stenberg samtalar om arkitekten Josef Frank.

Seminariet avslutas med att vinnaren av Bopriset 2018 offentliggörs och intervjuas.

Silvia Kakembo, marknadschef, Centigo, och opinionsbildare, modererar.

Datum: 6 dec Tid:10:00 – 13:00. (Kaffe och registrering 10:00-10:30, seminarium 10:30-12:00, mingellunch 12:00) Plats: TAK, Brunkebergstorg, Stockholm

Här är listan på Bopriset 10 toppkadidater

Läs mer om Bopriset och Josef Frank här 


Bildmontage: foto: Josef Frank med penna, av Lennart Nilsson 1958, Svenskt Tenns arkiv och samlingar. Illustration: Stuyvesant Town, New York. Stadsplan. Stad för 2000 familjer, Av Josef Frank, Ur ArkDes samlingar.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Moa Andersson, verksamhetsledare, Boinstitutet, Foto: Kristian Poohl
Moa Andersson, verksamhetsledare, Boinstitutet, Foto: Kristian Poohl
Ladda ned bild

Om

Boinstitutet
Boinstitutet
Norrlandsgatan 7
11143 Stockholm

+46 76 125 11 01http://boinstitutet.se

Om oss

Boinstitutet ska vara det sammanhang och den scen där framtidsfrågorna om ett socialt hållbart boende, bostadsmarknad i balans och en bostadspolitik för alla diskuteras, där ny kunskap och nya idéer formuleras samt där människor från ett brett politiskt och idémässigt spektrum kan mötas. Boinstitutet ska bidra till att samtalet om det framtida boendet bygger på kunskap, har en bred förankring i samhället och är bortom partipolitik och särintressen. Boinstitutet ska bidra till ett helhetsperspektiv på boendet samt koppla boendefrågorna till samhällsutvecklingen och tillväxten i den svenska ekonomin.Boinstitutet startades 2017 och är ett initiativ från Hyresgästföreningens Riksförbund

 

 

Följ Boinstitutet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Boinstitutet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum