Boinstitutet

Vem tar notan för bostadsbristen?

Dela

Ny regering, nya möjligheter, men vad säger branschen om regeringens bostadspolitiska agenda? Välkommen till Boinstitutets lunchseminarium, 21 februari i Stockholm.

Bostadspolitiken flyttar in i finansdepartementet med biträdande finansminister Per Bolund som bostadsminister. Är det ett tecken på att bostadspolitiken nu blivit regeringens högsta prioritet? Inte en dag för sent tycker flera branschaktörer som väntar på att politiken tar ett helhetsgrepp kring frågorna, men åsikterna om vad som behöver åtgärdas är många och väcker frågan, vem tar notan för bostadsbristen?

- Unga har under lång tid betalat ett högt pris för bostadsbristen, genom höga bostadslån, dyra andrahandhyror eller tvingats bo kvar hemma, vilket hindrat dem att flytta till arbete och studier. Bostadsbristen drabbar även företagen som fått allt svårare att hitta arbetskraft, något som i förlängningen påverkar hela samhällsekonomin, säger Moa Andersson, verksamhetsledare för Boinstitutet.

Välkommen till Boinstitutets lunchseminarium 21 februari. Anmäl dig här

OBS. Seminariet är fullbokat men kan ses på SVT Forum som direktsänder med start kl 12.03

Tid: 12.00-13.00 (Lunch 11.30-12.00) Plats: Helio, Grev Turegatan 30, Stockholm.

Program och deltagare

Susanna Skarrie, chefredaktör, Hem & Hyra, sammanfattar och kommenterar de senaste månadernas bostadspolitiska debatt.  

Anna Breman, chefekonom, Swedbank, analyserar sambandet mellan bostäder, utbildning, arbetsmarknad och tillväxt.

Daniella Waldfogel, näringspolitisk chef, Stockholms Handelskammare, Martin Hofverberg, chefekonom, Hyresgästföreningen, och Tanja Rasmusson, näringspolitisk chef, Sveriges Byggindustrier, samtalar om varför bristen på av bostäder till unga får så stora konsekvenser för näringslivet samt om hur nya bostäder kan finansieras.

Silvia Kakembo, marknadschef, Centigo, modererar.
Bildkollage: fr.v. Anna Breman, Martin Hofverberg, Daniella Waldfogel, Tanja Rasmusson och Susanna Skarrie.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Boinstitutet
Boinstitutet
Norrlandsgatan 7
11143 Stockholm

+46 76 125 11 01http://boinstitutet.se

Om oss

Boinstitutet ska vara det sammanhang och den scen där framtidsfrågorna om ett socialt hållbart boende, bostadsmarknad i balans och en bostadspolitik för alla diskuteras, där ny kunskap och nya idéer formuleras samt där människor från ett brett politiskt och idémässigt spektrum kan mötas. Boinstitutet ska bidra till att samtalet om det framtida boendet bygger på kunskap, har en bred förankring i samhället och är bortom partipolitik och särintressen. Boinstitutet ska bidra till ett helhetsperspektiv på boendet samt koppla boendefrågorna till samhällsutvecklingen och tillväxten i den svenska ekonomin.Boinstitutet startades 2017 och är ett initiativ från Hyresgästföreningens Riksförbund

 

 

Följ Boinstitutet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Boinstitutet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum