Stiftelsen Skansen

Vem törs möta alla kusliga väsen på Skansen?

Dela

Höstlovet bjuder på magiska, och kusliga, dagar på Skansen. Troll och gruvrån, skuggor som lever sina egna liv, mörka hörn och vrår i stadskvarteren - det kända och vardagliga blir plötsligt sig olikt...

Kloka gumman. Foto: Richard von Hofsten
Kloka gumman. Foto: Richard von Hofsten

Naturväsen och knytt, tomtar och troll, hade stor betydelse i människornas liv förr. För att skydda sig hade man olika knep och hjälpmedel. Skansens museipedagoger berättar om vad man trodde kunde hjälpa och hur man skulle bete sig om något obehagligt hände. Det kan bli aktuellt när Skansen har vandringar för alla som vill och törs på höstlovet. Här kan allt från troll och gruvrån till andra kusliga väsen dyka upp.
Den 30 oktober är visningen kl 14.00 anpassad för familjer i behov av teckenspråk. Plats till denna förbokas via Skansen bokning. 

Övriga kusligheter på höstlovet är Ensam i staden, en vandring på egen hand, besök hos Kloka gumman, spökpyssel, kusliga sägner om gastar och osaliga andar, vålnader och väsen och rysliga samiska historier. Fyrfaten är tända med plats för att grilla många sotsvarta korvar. Det går bra att ta med egna och det finns att köpa på plats. Ponnyridningen är också igång. Små hästar är tuffa nog att klara av höstruskiga dagar.

Bilder

Kloka gumman. Foto: Richard von Hofsten
Kloka gumman. Foto: Richard von Hofsten
Ladda ned bild
Guldsmedsverkstade. Gold smiths workshop. Foto: Anna Yu.
Guldsmedsverkstade. Gold smiths workshop. Foto: Anna Yu.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum