Upplands Väsby kommun

Vem vinner kommunens trygghetspris?

Dela

Upplands Väsby kommun inrättar ett trygghetspris för att uppmuntra allmänhetens delaktighet i att skapa ett tryggare Väsby.

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)

Beslutet om att inrätta ett trygghetspris togs av kommunstyrelsen på måndagskvällen. Genom priset uppmärksammas de goda insatser som görs av civilsamhället och näringslivet för ökad trygghet i kommunen. Priset ska stödja och stimulera till insatser som främjar den gemensamma tryggheten i Upplands Väsby.

Under det senaste året har trygghetsfrågorna ökat i fokus. I december beslutade kommunen att anlita ordningsvakter för att öka tryggheten i centrala delarna av Väsby. Arbetet inom säkerhet- och brottsförebyggande arbete bedöms fortsatt vara centralt för kommunens utveckling.

- Civilsamhället gör många goda insatser för att öka tryggheten. Genom att inrätta ett trygghetspris vill vi uppmuntra Väsbyborna att fortsätta göra insatser som gagnar den gemensamma tryggheten, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Perioden för nominering infaller under våren för insatser under föregående år. Information om hur personer, organisationer eller företag kan nominera kandidater till trygghetspriset kommer att lämnas på kommunens webbplats.

Priset kan ges för såväl praktiskt genomförande som för idé- och nyskapande verksamhet inom alla samhällsområden som bidrar till ökad trygghet i Upplands Väsby.

Vid måndagens kommunstyrelse beslutades även att om några år utvärdera priset, för att säkerställa att syftet med priset uppnås.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum