Linköpings kommun

Verksamhet för äldre begränsas

Dela

Linköpings kommun har idag fattat beslut om att begränsa lunchservering och fritidsverksamhet i servicehus, trygghets- och vårdboenden. Åtgärderna genomförs för att skydda de äldre och minska smittspridningen av det nya coronaviruset.

Från och med idag den 18 mars kommer lunchserveringar och fritidsverksamheter i servicehus, på trygghetsboenden och vårdboenden att begränsas till att enbart gälla personer som bor på boendena. Personer som inte bor där men idag utnyttjar lunchservering eller deltar i fritidsverksamhet kommer istället att erbjudas matkorg samt vid behov extra individuellt stöd, till exempel via telefonsamtal.

Verksamheten i Friskvårdsgymmet på Åleryd, mini-gymmen och Hagdahls seniorcenter kommer också att stänga. Fritidsverksamheten på vårdboenden kommer arrangeras på annat sätt än genom externa aktörer.

Beslutet är fattat av äldrenämndens ordförande Liselotte Fager (KD).

– Det var nödvändigt för oss att fatta detta beslut idag för att skydda våra äldre från att bli smittade av nya coronaviruset, covid-19. Vårt beslut är i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendation om att genomföra åtgärder för att minska smittspridningen, säger Liselotte Fager.

Resurspoolen kommer att ha kvar sitt uppdrag, men i annan form, efter överenskommelse med social- och omsorgsdirektören.

Beslutet gäller fram till den 30 juni 2020. Det finns dock möjlighet att både avbryta begränsningarna i förtid eller förlänga beslutet, beroende på Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer på www.linkoping.se

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum