Verktyget Excel, ny bok skräddarsydd för ekonomer
Som ekonom förväntas man vara organisationens Excel-expert men har man inte lärt sig programmet ordentligt riskerar man att gå miste om både effektiva och avancerade sätt att analysera data. Det går att åstadkomma mycket med hjälp av Excel visar denna nya praktiska bok om verktyget.

Excel är ett användbart verktyg för alla typer av ekonomer – men på olika sätt! Många känner dock osäkerhet kring hur programmet ska hanteras. Det kunskapsglappet vill författarna till Excel för ekonomer överbrygga genom att ge vägledande hjälp för ekonomer i alla led och skeden av sina karriärer.
- Excel är idag ett program som ekonomer helt enkelt förväntas behärska, menar författarna Johan Graaf och Anton Borell.
Som ekonom förväntas man lära sig programmet på egen hand och det kan vara svårt att veta var man ska börja.
Excel för ekonomer ger en omfattande introduktion till Excel. Författarna presenterar tips, funktioner, arbetssätt och lösningar som passar för såväl nybörjare som användare med viss Excel-vana. Boken är utformad för att fungera som ett verktyg som Excel-användaren kan använda parallellt med programmet.
Boken ger läsaren en god förståelse över typiska problem och användningsområden, men också nycklarna för att man i nästa steg ska ha tillräcklig god kunskap för att kunna lösa problem på egen hand, säger författarna. Författare till boken är Johan Graaf och Anton Borell, forskare och lärare med expertis inom ekonomistyrning, externredovisning och finansiell analys.
Nyckelord
Kontakter
Ola HåkanssonFörläggare - Företagsekonomi och Metod
Tel:046-31 21 66ola.hakansson@studentlitteratur.seAlida AlmMarknadskoordinator
Tel:046-31 23 10alida.alm@studentlitteratur.seBilder
Länkar
Om
Studentlitteratur AB är Sveriges ledande utbildningsförlag. I nära samverkan med företrädare för förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning, universitet och högskola samt yrkeslivet utvecklar företaget produkter som stödjer kompetensuppbyggnad längs hela kunskapsresan. Företaget, som är familjeägt, finns i Lund. Studentlitteraturkoncernen omsätter 394 miljoner kronor och har 161 anställda.
Följ Studentlitteratur AB
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Studentlitteratur AB
Solceller bland nyheterna i Arkitektens handbok16.2.2021 10:00:00 CET | Pressmeddelande
Mängden solenergi som når jordens yta under en timme motsvarar på ett ungefär den totala energiförbrukningen på jorden under ett år. I det ljuset framstår andra energikällor som onödiga. Arkitektens handbok 2021 beskriver hur arkitekter tidigt kan planera för solcellsanläggningar. Boken är ett praktiskt hjälpmedel till arkitekter, ingenjörer och andra i byggbranschen.
Radikalisering hotar demokratin – kunskapen behöver breddas15.2.2021 08:00:00 CET | Pressmeddelande
I osäkra tider växer radikala rörelser, vi vill ha något att luta oss mot som lindrar oron. Vi behöver förstå vad som driver människor till dessa rörelser för att veta med vilka medel vi ska motverka dem. Det menar Håkan Järvå, leg. psykolog med över 15 års erfarenhet av radikalisering och sekterism och författare till boken Radikalisering - Vägar in i och ut ur extremism och fundamentalism (Studentlitteratur, 2021).
Studentlitteratur satsar på skolutveckling med stöd av digitalt verktyg10.2.2021 12:00:00 CET | Pressmeddelande
Sveriges ledande utbildningsförlag inleder nu ett samarbete med IT-företaget MeAnalytics som står bakom en teknisk och pedagogisk innovation från Chalmers. Det handlar om ett digitalt stöd för kompetensutveckling på vetenskaplig grund. Appen LoopMe kommer att vara en del av Studentlitteraturs erbjudande för kompetensutveckling för personal i skolor och förskolor runt om i Sverige.
Studentlitteratur utser ”Lättlästambassadör”24.1.2021 07:35:00 CET | Pressmeddelande
Studentlitteratur satsar ytterligare på lättläst genom att utse Lena Maria Nordstrand till ”Lättlästambassadör”.
Den (o)mänskliga faktorn och framtidens digitala arbetsmiljö18.1.2021 08:00:00 CET | Pressmeddelande
– Möjligheterna att utnyttja ny teknik till ett effektivare arbete, högre säkerhet och bättre digital arbetsmiljö är stora. Men svårigheterna att nå dit är omfattande och erfarenheterna delvis dåliga, säger Bengt Sandblad, professor vid Uppsala universitet som tillsammans med Lena Kecklund, VD för MTO Säkerhet, skrivit boken Den (o)mänskliga faktorn. Båda har lång erfarenhet av digitalisering, automatisering och riskhantering i verksamheter.
Styrning hotar universitetens utbildning och forskning2.12.2020 14:00:00 CET | Pressmeddelande
Högskolor och universitet har länge varit centrum för lärande och kunskapsproduktion. Men i dag liknar universiteten allt mer företag där det viktiga är varumärkesarbete och att undvika konflikter – en utveckling som riskerar att slå ut kärnverksamheten. Det menar författarna till antologin ”Ledning och (sned-)styrning i högskolan” om universitetens utmaningar.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum