Göteborg & Co ABGöteborg & Co AB

Vetenskapsfestivalen öppnar dörren till det okända – nu drar årets kunskapsfest igång

Dela
Den 2–13 maj är det dags för Vetenskapsfestivalen och årets fantasieggande tema: Det okända. De tre olika programmen för allmänheten, skolklasser och lärare erbjuder hundratals aktiviteter. Var med på Sveriges största kunskapsfest som i år är tillbaka på arenorna i Göteborg.
Foto: Marie Ullnert/Göteborg & Co.
Foto: Marie Ullnert/Göteborg & Co.

Under Internationella Vetenskapsfestivalen i Göteborg och digitalt kommer Det okända att undersökas och utforskas under nära två veckors tid. Den 3 maj invigs Vetenskapsfestivalens publika program med Richard Dawkins som huvudtalare.  

 – Det okända handlar om att vara nyfiken på det man inte vet, undersöka och upptäcka. Precis det som Vetenskapsfestivalen vill uppmuntra, säger Jenny Hultén, konstnärlig ledare för Vetenskapsfestivalen på Göteborg & Co.

Något för alla 
Vetenskapsfestivalen är tvärvetenskaplig, och det märks som vanligt i årets program som erbjuder allt från föreläsningar, experiment till standup och kulturinslag.  

Elever och lärare från hela landet 
Skolprogrammet bjuder in elever och lärare från hela Sverige att delta i aktiviteter både på plats i Göteborg och digitalt. Förra årets succé LiveLabbet kommer tillbaka med vetenskapliga Wow och aha, rymden och hållbarhet som årets ämnen. 

 – Att Vetenskapsfestivalen har möjlighet att på ett inspirerande sätt engagera många elever och lärare runt om i landet känns fantastiskt roligt. Vårt skolprogram öppnar dörrarna till vetenskapens fantastiska värld! I år kan vi bjuda in lärare till konferens med högaktuella ämnen en som mental hälsa hos elever och hur vi främjar en positiv inlärningssituation i skolan, säger Madeleine Koncilja, programansvarig Skolprogrammet och Lärarkonferensen för Vetenskapsfestivalen på Göteborg & Co. 

Ett urval av vad Vetenskapsfestivalen bjuder på: 

Invigningen av Vetenskapsfestivalen med Richard Dawkins, 3 maj, Gothenburg Film Studios
På invigningen pratar Richard Dawkins utifrån titeln "What shall we tell the Aliens?". Det blir en hyllning till den vetenskapliga debatten och att göra det okända känt. Invigningen är gratis och öppen för alla men du måst boka biljett om du vill vara med på plats. Det går även att se invigningen digitalt.

Experimentverkstaden, 7–8 maj, Kajskjul 105
I Vetenskapsfestivalens eget pop-up science center får alla nyfikna hjärnor lära sig mer om vetenskap. Experter och festivalvärdar tar hand om besökarna och lotsar dem genom kluriga och spännande experiment och aktiviteter, med kreativitet och hållbarhet i fokus. Passar bra för barn 4–11 år.

Det okända – en intellektuell performance, 8 maj, Atalante
Iscensatt akademi tar sig an frågan: Vad är det okända? 18 författare, forskare, konstnärer och musiker talar och samtalar, ense och oense om det oupptäckta, outforskade och okända mellan mörker och ljus, planeten jorden och övriga universum.

Oslipat pratar om artificiell intelligens, 6 maj, Världskulturmuseet
Humorklubben Oslipat tar sig med hjälp av två forskare an temat artificiell intelligens. Välkommen till en kväll där ståupp möter forskning.

Årets program

Publika programmet, 3–8 maj

Skolprogrammet, 2–13 maj

Lärarkonferensen, 5 maj 

Kontakter

Charlott HolmåkerPR Manager

Presskontakt och pressansvarig på Göteborg & Co. Ansvar för destinations-PR i Sverige, Danmark och Norge. Presskontakt för Göteborgs 400-årsjubileum, Göteborgs Kulturkalas och Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg.

Tel:+46 (0)72 856 65 11charlott.holmaker@goteborg.com

Bilder

Foto: Marie Ullnert/Göteborg & Co.
Foto: Marie Ullnert/Göteborg & Co.
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Box 29
401 20 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s mål är att få fler att upptäcka och välja Göteborg.
Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination, så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism, Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

De odlar framtidens mat i Gamlestaden och vinner Göteborgs Companipris10.3.2023 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Framtidens mat odlas i Gamlestaden. Med sin vision att förändra matindustrin genom att producera protein utan inblandning av djur eller stora odlingsytor är FoodTech bolaget Mycorena årets vinnare av Göteborgs Companipris som delas ut av Näringslivsgruppen Göteborg & Co. Det banbrytande systemet för cirkulär produktion av mykoprotein har till och med fångat NASA:s uppmärksamhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum