Svensk Innebandy

Veteranerna tog Sverige till VM-semifinal

Dela
Sveriges herrlandslag är vidare till semifinal i VM i Helsingfors. Veteranerna låg bakom 8-2-segern mot Norge i kvartsfinalen.
Kim Nilsson gick i bräschen i VM-kvarten. Foto: Juha Leskinen

Gammal var äldst när Sverige spelade VM-kvartsfinal mot Norge under torsdagskvällen. Mesta landslagsspelaren genom tiderna, Johan Samuelsson, inledde målskyttet efter bara 53 sekunder. Femfaldige VM-spelaren Kim Nilsson satte tvåan strax därefter för att sedan se samme Samuelsson göra 3-0 några minuter senare.

I den första perioden hade även Alexander Galante Carlström gjort ett mål och två assister – och dessutom satte Robin Nilsberth 6-0.

– Vi fick den starten vi ville ha och hade bra power i den första perioden. Vi gör det som ett lag och är taggade, säger Kim Nilsson och fortsätter:

– Det är viktigt att vi (de erfarna spelarna, reds anm) gör poäng. Vi är vana målskyttar och det är viktigt att alla kommer igång under mästerskapet. Jag vet själv att det ger självförtroende att göra mål.

Sverige höll tätt bakåt i den andra perioden, men producerade samtidigt inga mål framåt. I tredje satte Albin Sjögren och Jesper Sankell varsitt mål, samtidigt som även Norge gjorde lika många i matchen som slutade 8-2.

Sverige möter Schweiz i semifinal under fredagen. Matchen startar 14.30 svensk tid och sänds på SVT (Kunskapskanalen/Play).

– Vi har väntat länge på det här och vi ska verkligen ta vara på chansen. Vi är laddade till matchen, det kommer att bli otroligt kul, säger Kim Nilsson.

I den andra semifinalen spelar Tjeckien mot hemmanationen Finland, vilken sänds på SVT (Kunskapskanalen/Play) kl 17.45.