Enköpings kommun

Vi återupptar avtalen med det drabbade LSS-boendet

Dela

Vård- och omsorgsförvaltningens utredning visar inget som säger att kommunen inte ska återuppta sina avtal med LSS-boendet, där en anställd miste livet för några veckor sedan.

Efter den tragiska händelsen den 17 november på ett av Serigmo cares LSS-boenden i Enköping, pausade vård- och omsorgsförvaltningen sina avtal med företaget om köp av boendeplatser.

Förvaltningen startade en utredning för att säkra att Serigmo care driver sina boenden med den kvalitet som krävs. Utredningen är klar och förvaltningen har gjort bedömningen att det inte finns något som visar att kommunen inte ska återuppta sina avtal med Serigmo care.

– Vi ser mycket allvarligt på händelsen och beklagar djupt att det inträffat, säger Agneta Resin, verksamhetschef Myndighet, och fortsätter.

– Mot det vi vet i dag kan vi inte göra annan bedömning än att Serigmo care hanterat sitt uppdrag utan anmärkning, både innan händelsen och efter. De har beskrivit en god plan för sitt fortsatta arbete gällande boende, anhörigas och medarbetares behov.

– Vad som har hänt, om det hade kunnat förhindras och vem som bär ansvar får pågående utredning hos polisen och tillsyn av Inspektionen för vård och omsorg visa. I väntan på svar från dem ser vi inte att det finns något som visar att vi inte ska fortsätta vårt samarbete med Serigmo care.

Serigmo care har tillgång till boendet igen

Serigmo care fick tillgång till LSS-boendet igen den 30 november, efter att det varit stängt sedan den 17 november. De har börjat ta kontakt med kunder och dess anhöriga inför återgång till boendet.

Om polisens och Inspektionen för vård och omsorgs arbete

Polisen har startat en utredning om arbetsmiljöbrott. De har meddelat att det inte finns något som hindrar att kommunen fortsätter köpa platser av Serigmo care under tiden som den pågår.

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har inlett ett tillsynsärende, men kan inte göra en bedömning i nuläget.

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum