Lejonfastigheter AB

Vi bygger den nya Tallbodaskolan

Dela

Nu sätter vi spaden i marken för en funktionell, hållbar och vacker skola.

Den nya Tallbodaskolan ska passa in i den naturmiljö som finns i omgivningen. Fasaderna kläs i träpanel som har behandlats med en ofärgad, biobaserad vätska. På taket lägger vi sedumväxter. För att barnen ska få en hälsosam inomhusmiljö är vi noga med att välja rätt material och att säkra byggandet från fukt i alla led.

– Det blir en speciell byggnad som är både vacker och praktisk, säger Erik Styrenius, fastighetschef på Lejonfastigheter. Interiören ska bli funktionell och flexibel. Det är roligt att vi kan bidra med en byggnad av hög kvalitet, som kommer att bli ett fint tillskott till Tallboda.

– Liksom övriga kommunen växer Tallboda i befolkning. När vi bygger nya skolor ska vi satsa på moderna lokaler med hållbara och bra studiemiljöer, säger Jakob Björneke (S), kommunalråd och ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Välkommen på spadtagsceremoni

  • Onsdagen den 18 april klockan 14.00
  • Värdshusvägen 10, Tallboda

Vi firar byggstarten tillsammans med 225 framtida elever och bjuder på en rolig trollerishow.

Vid ceremonin deltar bland andra Jakob Björneke, kommunalråd och ordförande i barn- och ungdomsnämnden, och Erik Styrenius, fastighetschef för fastighetsutveckling och projekt på Lejonfastigheter.

För ytterligare information, välkommen att kontakta:           

  • Erik Styrenius, telefon 013-20 54 56
  • Jakob Björneke, telefon 013-20 57 93

Kontakter

Bilder

Om

Lejonfastigheter AB
Lejonfastigheter AB
Box 1943, Industrigatan 5
581 18 Linköping

013-20 52 20http://www.lejonfastigheter.se

Lejonfastigheter AB äger, förvaltar och utvecklar miljöer för offentliga verksamheter i Linköpings kommun. Vi ansvarar för 280 fastigheter som rymmer utbildning, omsorg, kultur, sport och annan viktig samhällsservice.

Följ Lejonfastigheter AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lejonfastigheter AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum