studentum.se

“Vi har haft som mål att komma till Umeå”

Dela
Vägledarträffen
Vägledarträffen

Den 17 mars arrangeras Vägledarträffen, ett event för Sveriges studie- och yrkesvägledare, i Umeå. Årets huvudtalare pratar under ämnet hederskultur och integration. 

Josephine Lindgren, kommunikatör på Educations Media Group berättar om evenemanget:

 

 Vi har en spännande agenda som vi hoppas ger deltagarna verktyg att använda i sin vardag i mötet med elever. Vi är glada att för första gången arrangera träffen i Umeå

Vägledarträffen arrangeras av söktjänsterna gymnasium.se och studentum.se, som båda är en del av Educations Media Group. Eventet riktar sig mot Sveriges studie- och yrkesvägledare med teman som rör skolans värld med fokus på vägledning och utbildningsmöjligheter. 

Vägledarträffen har fram till nu arrangerats i Stockholm, Göteborg och Malmö. Men i mars även i Umeå. Josephine Lindgren fortsätter:

 

Vi har alltid haft som mål med Vägledarträffen sedan starten 2017 att få möjlighet att besöka fler orter. Vi ser fram emot att nu även kunna bjuda in studie- och yrkesvägledare som är verksamma i den norra regionen till vårt event som vi vill ska ge matnyttig information och verktyg som de kan använda i mötet med sina elever. Studie- och yrkesvägledare utgör en viktig roll i de val våra unga gör när det kommer till sina fortsatta studier och arbete

 

 

Föreläser gör CSN, Blueberry Universitet & College, Umeå kommun, och Stöldskyddsföreningen. Vårens huvudtalare är statsvetaren Ibrahim Mohamad som under temat hederskultur och integration pratar om hedersförtryck bland unga

Bilder

Vägledarträffen
Vägledarträffen
Ladda ned bild

Om

studentum.se
studentum.se
Karlavägen 104
115 26 Stockholm

https://www.studentum.se/

Studentum är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. Studentum är en del av EMG - Educations Media Group som även innefattar bl.a. utbildning.se, gymnasium.se, kurser.se och aktivitet.se.

Följ studentum.se

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från studentum.se

Premiären för virtuell utbildningsmässa drog många besökare7.10.2020 10:00:00 CESTPressmeddelande

Söktjänsten studentum.se bjöd in studieintresserade till en virtuell utbildningsmässa i 3D-format där både besökare och utställare fick en känsla av att vara fysiskt på plats – men helt digitalt. “Den digitala mässplattform som vi använt är verkligen något utöver det vanliga”, säger Madeleine Hansen, Communcations Manager - Client Marketing på Educations Media Group Sverige

Digitala Vägledarträffen 20205.5.2020 13:23:47 CESTPressmeddelande

Vägledarträffen arrangeras för fjärde året i rad av studentum.se och gymnasium.se som båda är en del av Educations Media Group. Under en förmiddag bjuds studie- och yrkesvägledare in till inspirerande föreläsningar med olika teman som rör skolans värld med fokus på vägledning och utbildningsmöjligheter. Med hänsyn till rådande omständigheter väljer EMG att ställa om istället för att ställa in och fredagen den 8 maj är det dags för den första digitala Vägledarträffen.

YH-mässorna 2020 ställs in med anledning av coronaviruset COVID-1912.3.2020 09:30:00 CETPressmeddelande

Efter rekommendation från folkhälsomyndigheten har regeringen beslutat att större sammankomster inte får hållas. YH-mässorna som var tänkta att hållas i Malmö den 26 mars respektive Göteborg den 31 mars ställs in med anledning av coronaviruset COVID-19. Kvalitetssäkring studentum.se väljer att ställa in mässorna då ett uppskjutande skulle innebära ett sämre utfall för både besökare och utställare. studentum.se vill att YH-mässorna ska hålla en hög kvalitet och ser fram emot YH-mässorna 2021. Berörda parter studentum.se förstår att detta kan väcka frågor hos utställare, besökare och andra berörda parter och uppmuntrar de med frågor att komma i kontakt med oss.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum