Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Vi hjälper dig att tända ljus på kyrkogården på Allhelgona

Dela

Allhelgonahelgen är en tid på året då många uppmärksammar och minns dem som avlidit. Svenska kyrkan Västerås erbjuder även i år ljuständning åt alla som inte själva har möjlighet att besöka någon kyrkogård. Ljuständningen är kostnadsfri och bokas senast den 27 oktober.

Foto Gustaf Hellsing/IKON
Foto Gustaf Hellsing/IKON

Vi tänder ett ljus för dig som inte kan

Under allhelgonahelgen minns vi på ett särskilt sätt våra döda. Gravarna smyckas med blommor och ljusen brinner i skymning och mörker. Svenska kyrkan Västerås erbjuder även i år alla som inte kan besöka våra kyrkogårdar att beställa kostnadsfri ljuständning på grav eller i minneslund. På Hovdestalunds kyrkogård erbjuder vi ljuständning på såväl gravar som i minneslund. På övriga kyrkogårdar i Västerås pastorat tänder vi ljus i minneslunden.

- Det känns väldigt bra att vi återigen kan erbjuda gratis ljuständning till den som själv inte har möjlighet att besöka våra kyrkogårdar. Vi vet att detta gjorde stor skillnad för människor förra året, säger domprost Daniel Eklund.

Så bokar du din ljuständning

Ljuständningen är kostnadsfri och bokas senast den 27 oktober via ett webbformulär www.svenskakyrkan.se/vasteras/allhelgona . Du kan även ringa vår växel, 021-81 46 00 för att boka ljuständning.

För att kunna tända ljus på önskad grav eller i önskad minneslund, behöver du ange vissa uppgifter i formuläret på webbsidan. Saknar du nödvändiga uppgifter, ring Svenska kyrkan Västerås växel, 021-81 46 00, mellan kl. 08-16, så får du hjälp. Du kan även hitta uppgifter om gravarna på våra kyrkogårdar via www.svenskagravar.se

Allhelgonahelgen i Svenska kyrkan Västerås

Runtom i Västerås anordnas en stor mängd minnesgudstjänster, musikgudstjänster och andra aktiviteter i våra kyrkor. Du hittar hela programmet här: https://www.svenskakyrkan.se/vasteras/allhelgona-vasteras  

För mer information, kontakta

Eva Carlin, kyrkogårdschef, Svenska kyrkan Västerås 021-10 76 18 eller eva.carlin@svenskakyrkan.se

Ulrika Säfström Sunnerfelt, kommunikationschef, Västerås pastorat, 021-10 76 13 eller ulrika.sunnerfelt@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto Gustaf Hellsing/IKON
Foto Gustaf Hellsing/IKON
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum