Enköpings kommun

Vi omplacerar inte ovaccinerade medarbetare inom vård och omsorg

Dela

Vård- och omsorgsnämnden med tillhörande förvaltning ser i dagsläget inget behov att ta beslut om omplacering av ovaccinerade medarbetare.

– Frågan hur kommunernas vård- och omsorgsverksamheter förhåller sig till ovaccinerade medarbetare är högaktuell. Några kommuner har tagit beslutet att omplacera dessa medarbetare till andra arbetsuppgifter, men just nu ser vi inget behov av att göra det hos oss, säger Bitte Myrsell, ordförande vård- och omsorgsnämnden.

– Det är viktigt att lyssna in våra verksamhetschefer. Det ställer mycket på sin spets att placera om medarbetare till andra arbetsuppgifter och ändå säkerställa tillräcklig bemanning inom vården och omsorgen samt att det inte påverkar patientsäkerheten, säger Lotta Tronêt, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen.

– Vår ställning i frågan vilar också i att vi bedömer att vaccinationstäckningen bland våra medarbetare är hög. Vi inventerar just nu och allt pekar på att vi ligger runt 80 procent i verksamheterna. Dos 3-vaccinationerna rullar också på i bra takt. Vi blir troligen klara med kunderna på äldreboendena den här veckan. Därefter får kunderna i hemtjänsten, hemsjukvården och med trygghetslarm erbjudande om en tredje dos.

Fortsätter följa utvecklingen

Förvaltningen följer hur det fungerar i kommunerna som tagit beslutet att omplacera ovaccinerade medarbetare. Beroende på utvecklingen kan vård- och omsorgsnämnden och förvaltningen komma att ändra sin nuvarande ställning i frågan.

Ur stabsläge

Då pandemiläget stabiliserat sig nationellt och lokalt gick vård- och omsorgsförvaltningen ur stabsläge den 13 oktober.

Förvaltningen har varit i stabsläge sedan i mars förra året för att hantera krisläget.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum