Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Vi öppnar för ytterligare verksamheter och bjuder in till nattvardsfirande från den 1 juli

Dela

När nu regeringen beslutat om införande av steg 2 öppnar vi fler verksamheter. Många har saknat att fira nattvard och nu kan vi äntligen välkomna till nattvard på ett smittsäkert vis.

- Det känns oerhört bra att vi äntligen kan samlas till nattvard. Jag, och många med mig, har verkligen saknat att fira nattvard. Jag är också oerhört glad att vi även kan öppna för verksamheter för alla åldersgrupper, säger domprost Daniel Eklund, Svenska kyrkan Västerås. 

Följande riktlinjer gäller när Svenska kyrkan Västerås öppnar för nattvardsfirande och fler aktiviteter för alla åldrar från den 1 juli

  • Vi bjuder in till gudstjänster och kyrkliga handlingar med sittande församling på anvisad plats med upp till 300 deltagare.
  • Antalet deltagare kommer variera mellan kyrkorum, utifrån kyrkorummens storlek och utformning. Information om vad som gäller för respektive kyrkorum hittar du på vår webbplats: https://www.svenskakyrkan.se/vasteras/sa-agerar-svenska-kyrkan-vasteras
  • Samma deltagarantal och riktlinjer gäller för dop, vigsel och begravning, utifrån vilket kyrkorum det gäller.
  • Vi fortsätter att webbsända en förinspelad huvudgudstjänst via Vimeo varje söndag under juli och augusti för att möjliggöra för så många som möjligt att fira gudstjänst.
  • Vi öppnar nu aktiviteter för alla åldersgrupper utomhus.
  • Vi välkomnar även till sommarcaféer utomhus utifrån de nya riktlinjerna.
  • Enskilda samtal kan genomföras fysiskt, antingen i våra lokaler, utomhus eller genom hembesök om det kan genomföras smittsäkert.
  • Skattkammaren i Domkyrkan öppnar nu åter för besök.
  • Uthyrning av lokaler kommer inte starta förrän tidigast 1 september.

Du hittar alla aktuella verksamheter och aktiviteter via vår webb. Vi kommer öppna för nattvard i ett antal kyrkor. Information om detta hittar du i kalendern på www.svenskakyrkan.se/vasteras 

 För mer information

För mer information, kontakta domprost Daniel Eklund, 021-10 76 25 eller daniel.eklund@svenskakyrkan.se

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Regnbågskatedralen i hjärtat av Västerås14.6.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Kanske har du sett regnbågsflaggan vaja i flaggstången utanför Västerås domkyrka? Traditionellt uppmärksammas officiella dagar som synliggör hbtqi-frågor just genom flaggning med nämnda symbol, men Västerås domkyrka med domkyrkokaplan Peter Forsberg i spetsen arbetar för att regnbågen ska få lysa i och över katedralen på fler sätt, och särskilt välkomna den, som kanske inte ens vet att hen kan finna sin plats i kyrkan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum