Huddinge kommun - politik

Vi säger nej till skip stop

Dela

Centerpartiet i Huddinge föreslår nu att modellen med skip stop slopas för pendeltågsstationerna i östra kommundelen.

- Tusentals människor reser varje dag med pendeln från Skogås och Trångsund. Och det ökar hela tiden. Därför behöver vi underlätta för fler att ta tåget istället för att låta tågen åka förbi, säger Annelie Rogmalm (C) kandidat till kommunfullmäktige och boende i Skogås.

På många andra sträckor i länet har skip stop redan slopats och Centerpartiet anser därför att det är dags för förändring på Nynäshamnslinjen. Tidigare i år meddelade ledningen för Stockholms läns landsting att exempelvis Stuvsta inte kommer att drabbas av införandet av skip stop. Enligt tillgänglig statistik är det lika många som reser till och från Huddinge kommuns båda stationer i östra kommundelen. Det är särskilt vid förseningar som det ställer till det för pendlare.

- Det SL måste göra omgående är att alla tåg ska stanna i Trångsund och Skogås när det är förseningar. Särskilt då är det provocerande att få se tåg åka förbi. Nästa steg för att skippa skip stop är att tågen ska stanna på åtminstone en av de två stationerna, säger Lisa Alexandersson (C), ordförande för Centerpartiet i Huddinge kommun och boende i Trångsund.

Centerpartiet i Huddinge kommer arbeta för att påverka landstinget att ta ett nytt beslut i frågan om skip stop.

Nyckelord

Kontakter

Lisa Alexandersson (C), ordförande Centerpartiet Huddinge
lisa.alexandersson@centerpartiet.se
073-923 40 20

Mathilda Laestadius (C), politisk sekreterare
mathilda.laestadius@huddinge.se
070-198 61 93

Bilder

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Välbesökt och inspirerande kongress för Lokala partiers nätverk med Huddingepartiet och Drevvikenpartiet som värdar1.4.2019 14:47:42 CESTPressmeddelande

Ett 35-tal representanter för 14 lokala partier från Piteå i norr till Lund i södra Sverige genomförde under lördagen 2019 års kongress för Lokala partiers nätverk. Kongressen ägde rum i Huddinges kommunhus. De två lokala partierna, Huddingepartiet och Drevvikenpartiet i Huddinge kommun stod som värdar för kongressen, som var ett värdefullt tillfälle för lokala partier att träffas och utbyta erfarenheter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum