Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Vi ses på Västerås Cityfestival!

Dela

I år är det 27:e gången Västerås Cityfestival organiseras. Svenska kyrkan Västerås kommer som vanligt att finnas med på olika platser.

Vasaparken

Nytt för i år är att barnens område ”Åasen” finns i Vasaparken, där festivalen anordnades för första gången. Hos oss kan barnen få rita, pyssla och leka i domkyrkotältet. SjörövarSally, som behöver få hjälp med att hitta sitt mod, kommer på besök på torsdag och fredag. Hon finns även på områdets scen kl 15 på fredag.

Ge hopp!

Vid Sigmatorget kan du ta en kopp kaffe med kaka efter det att du hoppat för Västerås stadsmission. Vår hopprepstävling samlar in pengar genom att besökarna hoppar. Hoppen sponsras av Odd fellow, Care of Haus, Prolounge, Västerås Tidning och Åtta45. För varje hopp går 1 krona till stadsmissionen. Den som hoppar flest hopp vinner ett tandemhopp hos fallskärmsklubben Aros. Fundera även över vad du skulle vilja se mer av i Svenska kyrkan Västerås och sätt upp en lapp på vår post-it-vägg.

Nattvandring i city

För andra året i rad kommer vi att finnas med på natten. Mellan kl 22–01 kommer anställda och frivilliga från Svenska kyrkan Västerås att nattvandra och dela ut kaffe och vatten till dem som är på väg hem från festivalen. Med vår bas på Sigmatorget kommer vi att finnas mellan Stora Torget och Vasaparken. Linnea Eriksson, präst i Gideonsberg som var med ifjol berättar: ”Det kändes viktigt och roligt att som präst få komma ut på stan, att få möta människorna som rörde sig på stan och samtala om livets olika frågor över en uppskattad kopp kaffe eller ett glas vatten. Jag hoppas att ni som rör er på stan under helgen tar tillfället i akt att stanna till och prata med oss som kommer från Svenska kyrkan under både dag- och nattetid, vi finns där för er.”

Svenska kyrkan <3 Pride

Samtidigt med Cityfestivalen organiseras Västerås Pride. I Västerås domkyrka kommer det att finnas möjlighet till drop in-vigsel fredag kl 13-16. Kl 19 blir det en regnbågsmässa och på lördagen ansluter Svenska kyrkan Västerås till prideparaden på Stora Torget. Som vanligt har vi minidomkyrkan med oss i tåget. Alla är välkomna att gå med Svenska kyrkan i Prideparad på lördag. Samlingen sker utanför domkyrkan kl 12.15. Vi ansluter till paraden på Stora torget innan avgången kl 13.30.

Hoppas vi ses på Västerås Cityfestival!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum