Järfälla Kommun

Vi söker 50 nya vintercyklister i Järfälla

Dela

Från och med den 1 december till den 28 februari ger vi 50 Järfällabor chansen att ta sig fram med cykel, även under vintern! Vi söker de som inte brukar cykla på vintern, men som vill prova på och förändra sina resvanor.

Vintercykla Järfälla

Vi vill uppmuntra till en insats för miljön och för våra vintercykelvägar. De som deltar i projektet kommer att rapportera hur vägarna ser ut, vilket innebär att vi på ett mer effektivt sätt kan underhålla våra cykelbanor.

De som blir utvalda att delta i projektet får nya dubbdäck monterade på sin cykel, helt utan kostnad. Dessutom får de även reflexväst, cykellampor och andra tillbehör.

Deltagare i projektet åtar sig att under perioden cykla minst tre kilometer minst tre gånger i veckan, till skolan eller jobbet. Resorna registreras i en app och vintercyklisterna får även möjlighet att tycka till om cykelbanorna.

– Det känns enormt roligt att dra igång projektet igen. Förra året var intresset större än vad vi hade förväntat oss. Därför har vi i år gått från 40 till 50 deltagare, säger projektledaren Joanna Saber.

Järfällaborna har till och med tisdagen den 6 november på sig att ansöka via vår webbplats.

Kontakter

Joanna Saber
Projektledare
08-580 281 05
joanna.saber@jarfalla.se

David Snårelid
Kommunikatör
08-580 226 31
david.snarelid@jarfalla.se

Länkar

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum