Göteborg & Co AB

Vi som arbetar med våra kroppar: en utställning om arbete och hälsa

Dela

Vi som arbetar med våra kroppar lyfter personer med yrken som inte kan arbeta hemifrån utan måste vara på sin arbetsplats, där många dessutom hamnat i frontlinjen under pandemin. Hur känns kroppen egentligen efter en arbetsdag och hur påverkar det hälsan? Genom foton och tillhörande berättelser ges en unik inblick i 33 personers verklighet och yrkesliv runt om i Sverige. Välkomna på vernissage fredagen den 29 april, klockan 15:30 på Millenniumplatsen vid Stora Teatern i Göteborg.

Malin Wegge. Foto: Elisabeth Ohlson
Malin Wegge. Foto: Elisabeth Ohlson

– Utställningen handlar om villkor, klass och värdighet. De människor som arbetar med sina kroppar och därmed inte kan arbeta hemma är nödvändiga för att vårt samhälle ska fungera, men de kommer sällan till tals i våra offentliga rum och medier. Just detta vill vi ändra på, säger Annica Carlsson Bergdahl på Rot Produktion, skapare av utställningen. 

Vi som arbetar med våra kroppar blir den andra av totalt tre utställningar med olika perspektiv på hälsa. Utställningen är en del av Göteborgs 400-årsjubileum som i år sätter Hälsa i fokus. I samband med utställningsperioderna kommer det att arrangeras en mängd aktiviteter där hälsoperspektiven fördjupas såsom seminarier, samtal och workshops.​

Hålltider: 

15:30: Vernissagen invigs på Millenniumplatsen vid Stora Teatern med en brunnsorkester och det bjuds på kaffe och praliner från Grunden.

16:30: Det värdefulla samhället. Samtal i Kristallfoaljén på Stora Teatern. Medverkande: Samtalsledare Kerstin Alnebratt tillsammans med panelen: Frida Tånghag, kock och medverkande i utställning, Sven-Eric Liedman, idé- och lärdomshistoriker och Annica Carlsson Bergdahl​, författare och skapare av utställningen.

Utställningen som visas utomhus på Hela stadens galleri är skapad av Annica Carlsson Bergdahl/Rot Produktion, med bilder av fotografen Elisabeth Ohlson i samarbete med ABF.​ Missa inte den kompletta utställningen med fotografi, texter, film, inläsningar, installationer och interaktivitet på Frölunda Kulturhus. Vernissage 3 september.

Avsändare: En utställning av Rot Produktion i samarbete med Länsmuseet Gävleborg och ABF med stöd av Arbetarrörelsens kulturfond, LO, Västra Götalandsregionen och Göteborg & Co. ​Hela stadens galleri är en del av Göteborgs 400-årsjubileum, som projektleds av Göteborg & Co.​

Kontakt:

Annica Carlsson Bergdahl

annica@rotproduktion.se

070-659 86 72

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Malin Wegge. Foto: Elisabeth Ohlson
Malin Wegge. Foto: Elisabeth Ohlson
Ladda ned bild
Malin Wegge. Foto Elisabeth Ohlson
Malin Wegge. Foto Elisabeth Ohlson
Ladda ned bild
Elisabeth Ohlson och Annica Carlsson Bergdahl
Elisabeth Ohlson och Annica Carlsson Bergdahl
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Box 29
401 20 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s mål är att få fler att upptäcka och välja Göteborg.
Bolagets uppdrag är att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination, så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum