Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Vi vill höra västeråsarnas åsikter

Dela

Den 27 oktober går startskottet för en enkät från Svenska kyrkan Västerås som skickas till 3 000 slumpvis utvalda västeråsare. Enkäten skickas ut per post och kan besvaras via webben, per e-post eller per telefon.

Bild från Pixabay
Bild från Pixabay

Omkring 80 000 västeråsare är medlemmar i Svenska kyrkan. Vi finns i hela Västerås med nästan 30 kyrkor och 23 kyrkogårdar. Vårt mål är att uppfattas som en levande och relevant kyrka av dem som bor och verkar i Västerås.

- Det känns spännande att genomföra en enkät av detta slag. Vi vill vara närvarande i människors liv och vill också kunna stötta och hjälpa där vi behövs bäst, säger domprost Daniel Eklund.

Genom enkäten kan vi dels få reda på hur mycket invånarna känner till om Svenska kyrkan Västerås och hur vi upplevs. Vi får samtidigt värdefull kunskap om vilka frågor som västeråsarna tycker det är viktigt att vi arbetar med. Något som är av yttersta vikt för oss.

- Därför hoppas jag att så många som möjligt nu svarar på enkäten, så att vi på bästa sätt kan se till att vi motsvarar människors förväntningar på oss, säger domprost Daniel Eklund.

Undersökningen genomförs i samarbete med undersökningsföretaget Origo Group.

Origo Group hanterar personuppgifter i enlighet med GDPR och garanterar att svaren behandlas konfidentiellt. Läs mer om hur Origo Group hanterar personuppgifter på www.origogroup.com/integritetspolicy

I de resultat som redovisas framgår aldrig vad enskilda personer har svarat. Det material som tas fram består endast av uppgifter i avidentifierad form.

Vill du veta mer

Kontakta domprost Daniel Eklund, 021-10 76 25 eller daniel.eklund@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild från Pixabay
Bild från Pixabay
Ladda ned bild
domprost Daniel Eklund
domprost Daniel Eklund
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum