Sigtuna kommun

"Vi vill uppmärksamma goda förebilder"

Dela

Nu är de utsedda, mottagarna av Sigtuna kommuns utmärkelser Kulturpristagare 2018, Kulturstipendiat 2018 och Årets ungdomsledare. Förutom äran och kommande hyllningar under Föreningsgalan på Biokällan i Märsta den 8 maj, får de utsedda 10 000 kronor vardera för sina insatser.

Sigtuna kommuns pris Åres ungdomsledare 2018 tilldelas Annika Bröms, för hennes engagemang i Wings Hockeyskolan och Skridskoskola för Alla.
Sigtuna kommuns pris Åres ungdomsledare 2018 tilldelas Annika Bröms, för hennes engagemang i Wings Hockeyskolan och Skridskoskola för Alla.

Kultur- och fritidsnämnden var enig under torsdagskvällens sammanträde när de beslöt att det blir Niklas Kastlander, Ebba Stahre och Annika Bröms som belönas för sina fina prestationer och sitt stora engagemang.

- Det är med stor glädje som jag gratulerar årets pristagare. Den största belöningen för allt arbete de lägger ner tror jag är glädjen de känner genom att vara med i ett sammanhang och att förbättra sin förmåga. Men bekräftelse och uppmuntran från andra betyder också mycket och det är här som kommunens priser och stipendier spelar roll. Vi vill uppmärksamma prestationer och goda förebilder, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Sigtuna kommuns Kulturpris 2018 tilldelas Ebba Stahre

Motivering: ”För uppmuntran till en hängiven operasångerska, och för möjlighet till fortsatt utveckling inom sin musikaliska bana, tilldelas Ebba Stahre Sigtuna kommuns Kurlturpris 2018.”

Om Ebba Stahre: Hon tog sin kandidatexamen från Operahögskolan i Stockholm i juni 2018. Kort därefter blev hon, som en av fem elever i hela världen, antagen för vidare studier vid mastersprogrammet Vocal performance vid Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien.
Professor Sebastian Vittucci, som är Ebbas sånglärare i Wien, gör redan jämförelser mellan Ebba och den världsberömda sopranen Renée Fleming.
Ebba har under sina grundskole- och gymnasieår tillbringat mycket tid på Kulturskolan i Märsta och säger själv att det är mycket tack vare de lärare hon då hade som hon hittade sin drivkraft och lusten i uttrycket.

Sigtuna kommuns Kulturstipendium 2018 går till Niklas Kastlander

Motivering:”För sitt djupa engagemang, sin plikttrogenhet och ett sällsynt starkt inre driv att lära sig och utvecklas som musikant tilldelas Niklas Kastlander Sigtuna kommuns Kulturstipendium 2018.”

Om Niklas Kastlander: 17-åringen är hemmahörande i Sigtuna och går i kulturskolans fördjupade ämneskurs i piano. Han är en musikant som bidrar till verksamheten i ensembler, medverkar i framträdanden och är med och bjuder kommuninvånarna på musikupplevelser. Han beskrivs som en elev som alltid är väl förberedd och ivrig att lära.

Sigtuna kommuns pris Årets ungdomsledare går till Annika Bröms

Motivering: ”Med ett ständigt leende på läpparna och en smittsamt positiv inställning ser Annika till att alla barn som vill, får spela ishockey eller lära sig att åka skridskor. Hon gör det på ett sätt som får barnen att känna sig trygga och välkomna och föräldrarna att verkligen vilja åka till ishallen på lördagsmorgnar.”

Om Annika Bröms: Den 44-åriga Sigtunabon är mycket engagerad i ishockeyföreningen Wings och är bland annat huvudansvarig för Hockeyskolan, som vänder sig till alla flickor och pojkar som vill börja spela ishockey. Den senaste säsongen har nästan 130 barn varit med.
Annika var även en av initiativtagarna till och drivkrafterna bakom projektet en Skridskoskola för Alla, där kommunens alla barn mellan 5-8 år gratis fick möjlighet att lära sig att åka skridskor under 10 veckor. Tack vare stipendiet från GeBortTillSport, där Annika låg bakom ansökan, fick föreningen motta 50 000 kronor vilket gjorde projektet möjligt.

Pristagarna kommer att hyllas under den traditionella Föreningsgalan den 8 maj, då även Årets förening, Årets initiativ och Årets prestation utses.

- Vi har ett rikt utvecklat föreningsliv i Sigtuna kommun, något som betyder väldigt mycket för alla i kommunen. Det skapar trygghet och samhörighet och gör positiv skillnad. Vi har också personer som på egen hand finner en väg att utveckla sin förmåga och talang och utöva sin passion. Gemensamt är att de lägger ner stort engagemang och mycket tid och det ska belönas, säger Lars Björling.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sigtuna kommuns pris Åres ungdomsledare 2018 tilldelas Annika Bröms, för hennes engagemang i Wings Hockeyskolan och Skridskoskola för Alla.
Sigtuna kommuns pris Åres ungdomsledare 2018 tilldelas Annika Bröms, för hennes engagemang i Wings Hockeyskolan och Skridskoskola för Alla.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Sigtuna kommun
Sigtuna kommun
Södergatan 20
195 85 Märsta

08-591 260 00https://www.sigtuna.se

Sigtuna kommun har drygt 47 000 invånare. De bor i någon av tätorterna Märsta, Sigtuna, Rosersberg eller på den levande landsbygden. Sigtuna är Arlandakommunen med Sveriges största flygplats. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda.

Följ Sigtuna kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sigtuna kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum