Allente

Viasat Consumer och Canal Digital lämnar plats för Allente

Dela

Stockholm, 13 april 2021; När Telenor och NENT Group slog ihop Canal Digital och Viasat Consumer till bolaget Allente i maj förra året, bildades en gigant på den nordiska TV-distributionsmarknaden, med över en miljon kunder. Idag klipper bolaget banden med sina gamla varumärken, och lanserar ett nytt kunderbjudande som Allente, under parollen ”Bättre tillsammans”.

När Telenor och NENT Group slog ihop Canal Digital och Viasat Consumer till bolaget Allente i maj förra året, bildades en gigant på den nordiska TV-distributionsmarknaden, med över en miljon kunder. Idag klipper bolaget banden med sina gamla varumärken, och lanserar ett nytt kunderbjudande som Allente, under parollen ”Bättre tillsammans”.

Bjørn Ivar Moen, VD på Allente: ”Att lansera Allente ut mot kund är en milstolpe vi har arbetat mot under ett års tid, och jag kan bara säga: Canal Digital och Viasat Consumer är bättre tillsammans. Vi har kunnat plocka russinen ur kakan, och det kunderbjudande vi nu har, med en attraktiv mix av linjära kanaler och streamingtjänster, ser vi fram emot att glädja både nya och befintliga kunder med.”

Utfasning av Canal Digital och Viasat Consumer

När Allente nu lanseras ut mot kund innebär det alltså att varumärkena Canal Digital och Viasat Consumer fasas ut i Norden, för att istället lämna plats för varumärket Allente. Befintliga kunder behåller sitt breda utbud innan en successiv övergång till Allentes plattformar, och nya kunder kan ta del av en helt ny värld av underhållning. Även inom sport, där man samlat alla de stora sportkanalerna i olika paket, så att sportälskare hittar det de brinner för – från golf, hockey, trav och fotboll - till padel!

Tilläggas kan att det breda utbudet av sport inte bara gläder kunderna hemma i tv-sofforna, utan även dem som planerar att besöka en restaurang, sportbar, pub eller hotell när läget tillåter. Allente växer nämligen stort inom business to business, och har bland annat knutit till sig de exklusiva distributions-rättigheterna för offentlig visning av sportevenemang som Fotbolls-EM 2021 och Fotbolls-VM 2022.

Mahmoud Mustapha, CCO på Allente: ”Allente står för All entertainment, och det är verkligen det vi nu erbjuder våra kunder. Vare sig det är sport, serier, film, dokumentärer, nyheter eller fredagsunderhållningen man är ute efter, kan man hitta det hos oss. Och även om parabol-tv fortfarande är det bästa valet för den som vill ha toppkvalitet, utan lagg eller tidsfördröjning när favoritlaget spelar match, har vi ett lika bra erbjudande på bredbands-tv – ett område vi planerar att fortsätta växa inom, tillsammans med ett rent bredbandserbjudande.”

Viaplay och Paramount+ en viktig del av utbudet

Det erbjudande Allente idag går ut med är uppdelat i fyra tv-paket, med den populära streamingstjänsten Viaplay i tre av paketen, med titlar som ’Lyckoviken’, ’Delete me’ och ’Älska mig’. Paramount+ har valt Allente som en av sina nordiska samarbetspartners och ingår liksom Viaplay i tre av tv-paketen, med innehåll från bland annat Showtime, CBS, Nickelodeon, MTV, Paramount Studios och Comedy Central. Ett till exempel på streamingstjänster som kompletterar det linjära utbudet är HBO, med titlar som ’Game of Thrones’, ’Succession’ och ’Chernobyl’.

Mahmoud Mustapha: ”TV är idag viktigare än någonsin, och kunder vill både kunna titta linjärt och on demand, via en streamingstjänst. Med vår paketering får man både och, och dessutom snabb tillgång till hela utbudet med den användarvänliga Allente-appen – om man skulle ha tröttnat på fjärrkontrollen.”

Coronasäkert bolagsbygge

När Allente bildades i maj 2020 hade pandemin slagit till, vilket innebar att hela bolaget har byggts på distans, över fyra länder.

Bjørn Ivar Moen: ”Det våra medarbetare har åstadkommit det senaste året är ingenting annat än fantastiskt. Vi har slagit ihop två bolag, två värdekedjor och kulturer, helt och hållet utan att träffas. Visst har det varit en utmaning, men vi har löst det – med innovativt tänkande, stark samarbetsvilja och en stor portion gott mod. Ja, och så några Teams-möten på det. Vi är därför extra stolta över det vi lanserar idag – vi har inte bara klarat av en merger med stor framgång, vi har också gjort det mitt under en pandemi. Nu är det dags för våra kunder att njuta av resultatet av vårt arbete!”

För den som vill veta mer om de olika tv-paketen och bredbandserbjudandet finns all information på allente.se. Eftersom sidan laddas upp under dagen den 13 april går det också bra att kontakta kommunikationschef Maja Wikman Ulrich för mer information.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Bjørn Ivar Moen, CEO Allente
Bjørn Ivar Moen, CEO Allente
Ladda ned bild
Mahmoud Mustapha, CCO Allente
Mahmoud Mustapha, CCO Allente
Ladda ned bild

Om

AllenteAllente är en nordisk tv-distributör som erbjuder tv-lösningar av hög kvalitet via satellit och bredband till över en miljon kunder i Sverige, Norge, Danmark och Finland. I Sverige erbjuder man även bredbandslösningar, utan tv-paket. Företaget grundades i maj 2020 efter en sammanslagning av Canal Digital och Viasat Consumer. Det nya företaget har huvudkontor i Stockholm och Oslo, VD är Bjørn Ivar Moen. Företaget ägs 50/50 av Telenor Group och NENT Group.

Följ Allente

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Allente

Nytt Discovery-avtal säkrar Allsvenskan för Allentes kunder27.8.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Allente har kommit överens med Discovery Networks om ett nytt avtal för att distribuera underhållning och sport i världsklass. Lanseringen sker inom kort och innebär att discovery+ Total, med bland annat 480 matcher från Allsvenskan och Superettan, inkluderas i Allentes Premium-paket. Allentes kunder har nu också möjlighet att köpa tre olika tillvalspaket från discovery+, något som tidigare bara varit möjligt för Viasat-kunderna.

Allente utser ny CFO18.8.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Tidigare i sommar meddelade den nordiska tv-distributören Allente att Jonas Gustafsson tar över VD-rollen för bolaget efter ett framgångsrikt första år sedan sammanslagningen av Canal Digital och Viasat Consumer. Då Jonas Gustafsson tidigare hade en CFO-roll inom Allente, har bolaget nu utsett Helge Øien till ny CFO, med start 1 september 2021. Helge Øien kommer närmast från en roll som CFO för Telenor Myanmar, och var dessförinnan verksam inom finansavdelingen i Telenor Group, inklusive M&A- och Investor Relations. ”Helge Øiens bakgrund och breda kompetens är den perfekta matchningen för Allente när vi tar nästa steg i vår tillväxtresa och breddar vårt erbjudande under hösten. Helge kommer att möta ett ungt, framgångsrikt bolag med ett fantastiskt team, och vi önskar honom varmt välkommen”, säger Jonas Gustafsson. ”Att ta ett steg in i den snabbrörliga tv-branschen blir en spännande utmaning, som jag ser mycket fram emot. Allente är ett bolag med stora ambitioner, som haft en flygande

Jonas Gustafsson tar över som VD på Allente1.7.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

När tv-distributörerna Canal Digital och Viasat Consumer slogs ihop till nordiska Allente i maj 2020, var det med VD Bjørn Ivar Moen i spetsen. Efter ett år kantat av framgångar, tar nu Jonas Gustafsson över VD-rollen på Allente, då Moen går in som VD för Telenor Sverige. ”Att leda först Canal Digital, och sedan Allente igenom sammanslagningen har varit helt fantastiskt. På kort tid har Allente etablerat sig som en nordisk tv-gigant med över en miljon nöjda kunder. Jag lämnar över ett ungt men välskött och framgångsrikt bolag i goda händer, och ser fram emot att följa Allentes fortsatta resa med stort intresse”, säger Bjørn Ivar Moen. Jonas Gustafsson har varit CFO och Head of Operations för Allente sedan sammanslagningen, och kom dessförinnan från en roll som VD för Viasat Consumer Norden, och tf VD för NENT Group Sverige. Att axla VD-positionen på Allente är därför ett naturligt steg för Gustafsson, som kliver in i rollen den 1 juli. ”Tv-branschen är i ständig förändring, och jag är

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum