Resia AB

Vietnam vinnare på sportlovet

Dela

Sol och värme är det som gäller för många sportlovsfirande svenskar. Klassiska resmål som Kanarieöarna och Thailand fortsätter att dominera. Men årets stora uppstickare är Vietnam, Nya Zeeland och Sri Lanka. Vietnam har en bokningsökning på hela 74 procent. Svenskarna som föredrar skidåkning på sportlovet flyger helst till Zürich. Det visar färsk bokningsstatistik från Resia.

Halong Bay, Vietnam (Matton)
Halong Bay, Vietnam (Matton)

– Både Vietnam och Sri Lanka är stora snackisar i år. Det är tydligt att svenskarna vill upptäcka nya resmål – helst före alla andra när det känns nytt och spännande. Sri Lanka och Vietnam bjuder på så mycket mer än kritvita paradisstränder. Hit åker man även för att njuta av storslagen natur, vilda djur, spännande kultur och pulserande storstadsliv. Många av våra resenärer kombinerar gärna Sri Lanka med Maldiverna i år, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Intresset för Vietnam, Nya Zeeland och Sri Lanka avspeglar sig över alla sportlovsveckor (vecka 7-11). Vietnam har en bokningsökning på hela 74 procent. Nya Zeeland och Sri Lanka har en ökning på 52 procent respektive 51 procent. I år är det tydligt att både Karibien och Mexiko tappar, medan resmål som Dubai och Kap Verde klättrar på årets topplista. Att Nya Zeeland har en bokningsökning på hela 52 procent är en stor överraskning.

¬– Det är ett resmål som ligger väldigt långt bort och biljetterna kostar lite mer. Hit reser man dessutom med reguljärflyg och flygtiden ligger i snitt på 27 timmar. Men jag tror att ökningen beror på många bra flygkampanjer, ett ökat intresse efter storfilmer som The Hobbit och Sagan om Ringen samt naturupplevelser utöver det vanliga. Dessutom är intresset stort för en aktiv semester och det är Nya Zeeland bäst i världen på att erbjuda, säger Lina Eklund.

Svenskarna som föredrar skidåkning före bad åker helst till områdena runt Zürich, München och Geneve. Härifrån når du skidorter som Bad Gastein, St. Anton och Val Thorens.

Topplista sportlovets mest bokade resmål, charter

1. Las Palmas, 2. Teneriffa, 3. Phuket, 4. Krabi, 5. Fuerteventura, 6.Sal (Kap Verde), 7. Lanzarote, 8. Puerto Plata, 9. Cancun, 10. Dubai

Topplista sportlovets mest bokade resmål, flyg

1. Bangkok, 2. London, 3. Miami, 4. Phuket, 5. New York, 6. Malaga, 7. Krabi, 8. Fort Lauderdale, 9. Las Palmas, 10. Barcelona

Topplista sportlovets mest bokade skidresor

1. Zürich, 2. München, 3. Geneve, 4. Salzburg, 5. Innsbruck

*Bokningsstatistiken ovan är baserad på sportlovsresor som ska göras under veckorna 7-11.

För mer information, kontakta gärna:
Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

Halong Bay, Vietnam (Matton)
Halong Bay, Vietnam (Matton)
Ladda ned bild

Om

Resia AB
Resia ABResia AB etablerades 1974 och har idag 46 resebyråer i Sverige och onlineförsäljning  i Skandinavien. Med drygt 30 procent av totalmarknaden av resebyråförsålda charter- och paketresor är Resia en av Sveriges största resebyråkedjor. Verksamhet omfattar både semesterresor, affärsresor och grupp- och konferensresor. I moderbolaget Resia Travel Group AB ingår dotterbolagen Resia AB och Bengt-Martins AB samt varumärkena Resfeber, Box Office, Cruise Market och Hyttespecialisten. Resia Travel Group omsätter cirka fyra miljarder kronor och har drygt 500 medarbetare med huvudkontor i Göteborg. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Skåningarna spenderar mest pengar på resor7.3.2018 06:30Pressmeddelande

När SIFO på uppdrag av Resia ställde frågan hur mycket pengar svenskarna planerar att lägga på resor under 2018 var det skåningarna som hade gjort störst plats i budgeten. 17 procent av de tillfrågade malmöborna räknar med att lägga mellan 20 000 och 30 000 kronor per person under 2018. I Göteborg och Stockholm är det endast 11 respektive 9 procent som planerat att lägga samma summa på resor under det här året.

Lissabon uppstickare på topplistan över de hetaste konferensresmålen29.1.2018 06:00Pressmeddelande

Upplevelser vid Medelhavet är det som lockar mest när svenska företag konfererar utomlands. Allra hetast är Palma de Mallorca som hamnar i topp som konferensresmål (+ 13 % procent). London är tvåa och Malaga trea på topplistan över de hetaste konferensresmålen. Men det är Lissabon som är den stora uppstickaren och mer än dubblerar sina volymer. Det visar färsk bokningsstatistik från Resia Möten, Event & Konferens, som också redovisar en försäljningsökning på 8 procent under 2017 jämfört med föregående år.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum