Sveriges Fordonsverkstäders Förening

Viktigt att fortsätta skydda sina anställda och kunder mot covid-19

Dela

- Corona-pandemin har nu pågått i över ett halvt år men det innebär inte på något sätt att faran är över. Risken för att smittas av covid-19 är fortfarande mycket stor och det gäller därför att skydda både sina anställda och sina kunder. Om man inte redan har vidtagit åtgärder så finns det en rad saker man kan göra för att begränsa risken för smittspridning, säger Bo Ericsson, vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

Åtgärder som kan vara viktiga på verkstan
Åtgärder som kan vara viktiga på verkstan

- Att det idag är självklart att vi ska hålla avstånd mellan varandra och tvätta händerna ordentligt och ofta vet nog de flesta på verkstäderna. Men SFVF har tagit fram några andra åtgärder som kan vara viktiga.

Med tanke på att vi ännu inte kan se något slut på pandemin är det viktigt att hålla ut och att man vidtar åtgärder som man också informerar kunderna om, säger Bo Ericsson.

SFVF rekommenderar:

1. Börja med att se till att du har desinfektionsmedel och att alla kontaktytor regelbundet rengörs under hela dagen. Telefoner, tangentbord, dörrhandtag, toaletter, handhållen utrustning osv. måste behandlas.

2. Uppmana alla anställda att tvätta händerna regelbundet och att de gör det på ett sätt som är i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

3. Skicka ett e-postmeddelande till dina kunder där du talar om att du fokuserar på deras säkerhet och arbetar för att förhindra att de utsätts för luft eller kontaktburna bakterier eller virus.

Låt även dina kunder veta att du har informerat och kontinuerligt påminner dina anställda om att alltid stanna hemma när de har några förkylnings- eller influensaliknande symtom. Tala också om hur du gör ren din verkstad och alla fordon som kommer in på verkstaden. Du bör beskriva hur ni hanterar och rengör sitsöverdrag, rattöverdrag, golvmattor, dörrhandtag, växlingshandtag, etc. med desinfektionsmedel innan fordonet återlämnas till kunden.

4. Låt dina kunder veta att du förstår att de är beroende av sina fordon, och det är därför du är angelägen om att fordonen bibehålls i gott och säkert skick. Det är därför som schemalagda tjänster, service och reparationer som förfaller inte bör förbises.

5. Informera dina kunder att du tillhandahåller hämtning och leverans av fordon, om så är fallet.

6. Om du noterar att mängden jobb har avtagit eller om du misstänker att det kommer bli en nedgång i bokningar, bör du omedelbart gå ut med specialerbjudanden, s.k. "Endast idag-erbjudanden", ringa dina kunder, ringa kunder som är planerade för kommande vecka och uppmuntra dem att komma in tidigare, etc.

7. Du kan börja hantera dina arbetskraftskostnader genom att fråga dina anställda om de skulle vara villiga att arbeta färre timmar, om det är problem att fylla verkstan med jobb för alla anställda. Du kan också erbjuda dina anställda en möjlighet att ta ut en del av sin semestertid, och som ett incitament att göra det kan du ge dem några extra semesterdagar utan kostnad. Slutligen, för att vara rättvis mot alla, kan du genomföra en övergripande nedskärning i timmar och få dina anställda att arbeta delade skift.

8. Att skära ner på reklam och annonsering är en av de sista sakerna du bör göra. Låt dina konkurrenter skära ner, eftersom det ger dig större exponering och låter dina kunder och din marknad veta att ditt företag är hälsosamt och fortsätter att växa.

9. Slutligen, ha ett team-möte för att granska ovanstående policyer med alla dina anställda och låt dem veta att det inte finns något viktigare för dig än säkerheten, för var och en av dem och även när det gäller era kunder.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Åtgärder som kan vara viktiga på verkstan
Åtgärder som kan vara viktiga på verkstan
Ladda ned bild

Länkar

Om

Sveriges Fordonsverkstäders Förening
Sveriges Fordonsverkstäders Förening
Alströmergatan 18
112 47 Stockholm

08-519 475 10https://www.sfvf.eu

Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) – en branschförening där verkstädernas frågor står i centrum – och inget annat!

SFVF, Sveriges Fordonsverkstäders Förening, är Nordens största verkstadsförening inom fordonsbranschen och representerar över 2 200 seriösa medlemsföretag.
Våra medlemmar består av professionella service-, däck-, glas- och skadeverkstäder, bil-, husbil- och husvagnhandlare samt rekonditioneringsföretag för personbilar och lastbilar.

SFVF samverkar med myndigheter, departement och organisationer på den svenska fordonseftermarknaden.
Vi bevakar, informerar, är med och påverkar regler, lagar och övergripande beslut i branschen för att förbättra villkoren både för bilägare och våra medlemsföretag.

Sveriges Fordonsverkstäders Förening är medlem i den europeiska samarbetsorganisationen för bilhandel och bilverkstäder, CECRA, och är medlem i det internationella skadenätverket AIRC,
samt driver genom samarbetet AFCAR kampanjen för bilägarnas och verkstädernas rättigheter, Rigth-to-Repair Campaign, förkortat R2RC.

Följ Sveriges Fordonsverkstäders Förening

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Fordonsverkstäders Förening

Okunskap vid gasbussolyckor riskerar människors liv och hälsa4.12.2020 10:16:35 CETNyheter

- Gasdrivna bussar och Klarabergstunneln i Stockholm har visat sig vara en dålig kombination. Nyligen var katastrofen återigen nära men turen räddade oss. Hur många gånger ska turen rädda oss? Varför fortsätter man blunda för riskerna, istället för att förebygga, utbilda och informera? Lagen (2003:778) om skydd mot olyckor, gäller den inte längre? Detta frågar sig Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum