RF/SISU

Viktigt att träning för barn hålls igång

Dela

Förtydligande: Från och med den 24 november så har maxgränsen för antalet deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, som exempelvis idrottsevenemang med publik sänkts till åtta deltagare. Träningar omfattas inte av förbudet. För träningar gäller lokala allmänna råd.

I lagens mening är inte träningar allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar utan där gäller de allmänna råden och skärpta lokala allmänna råd enligt tidigare information från regioner och Folkhälsomyndigheten. 

Här kan du hitta information om vad som gäller i de olika regionerna 

 Det är viktigt för barn och ungdomars fysiska och psykiska hälsa att de fortsatt får möjlighet att träna tillsammans med sitt lag och sin grupp under vintern. Både regeringen och Folkhälsomyndigheten menar att idrottsträning för barn och ungdomar födda 2005 och senare inte ska påverkas av förbudet och att det är viktigt att träning hålls igång för barn för folkhälsans skull.  

– Det är oerhört viktigt och glädjande att både regeringen och Folkhälsomyndigheten ger stöd för det Riksidrottsförbundet framhållit ochanser att träning för barn och ungdomar födda 2005 och senare ska fortsätta utifrån de allmänna och lokala råd som gäller för idrottsträning, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet. 

 -Vi är dock oroliga över ungdomsgruppen. Vi vet att det i vanliga fall är alldeles för mycket stillasittande och när de nu inte får träna med sin grupp så riskerar vi en ökad ohälsa. Vi har föreslagit lättnader för de som är födda 04 och äldre och hoppas på att det snart ska vara möjligt att komma igång med träningar även för den målgruppen, säger Björn Eriksson. 

Här hittar du frågor och svar om idrottsrörelsen och corona

För mer information 

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet 
070-626 46 06 

Nyckelord

Kontakter

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 72 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 20 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum