Linköpings kommun

”Viktigt med tidig byggstart av Ostlänken”

Dela

– Linköpings kommun förespråkar en etappvis utbyggnad av Ostlänken, där man börjar med den överbelastade sträckan mellan Linköping och Norrköping, säger kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund (S) och vice ordförande Paul Lindvall (M) i ett gemensamt uttalande om regeringens nationella plan för infrastrukturen.

Regeringens besked om nationell plan för infrastrukturen 2018-2022 innebär att Ostlänken kan börja byggas inom den kommande tvåårsperioden.

I Linköping ska Trafikverket under året upphandla konsult för järnvägsplanen för passagen genom Linköping. Kommunen har en egen projektorganisation för att samverka med Trafikverket och understödja arbetet med järnvägsplanen.

– Regeringens besked är viktigt, för det innebär att inget får fördröja arbetet med Ostlänken. Vi är eniga i vår uppfattning om att vi vill se en snabb utbyggnad och att man kan börja trafikera de mest belastade sträckorna tidigt, säger Kristina Edlund (S) och Paul Lindvall (M).

Båda kommunalråden är eniga om att Ostlänken ska byggas för den hastighet som är standard för höghastighetståg på kontinenten.

– Det vi nu efterlyser är ett tydligt besked om att Ostlänken byggs för höghastighetståg i 320 kilometer i timman. Det är en viktig förutsättning för den fortsatta utbyggnaden, säger Kristina Edlund (S) och Paul Lindvall (M).

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum