Svenska Basketbollförbundet

Viktor Gaddefors skadad - missar EM-kvalmatchen mot Vitryssland

Dela

Viktor Gaddefors har skadat sig och kommer inte att kunna spela när herrlandslaget tar sig an Vitryssland på hemmaplan i Uppsala. Någon ersättare kommer inte att kallas in.

Foto: Sofia Andersson / M&F Foto
Foto: Sofia Andersson / M&F Foto

- Viktor har ådragit sig en muskelskada i framsida lår. Vi har tillsammans med hans klubb lagt upp en rehabiliteringsplan och vi kommer följa Viktor noga, säger landslagets läkare Houman Ebrahimi. 

Den yngre av bröderna Gaddefors har varit en av Sveriges ledande spelare både under VM-kvalet och mot Danmark i den första EM-kvalmatchen, med sin uppoffrande spelstil och energi. Mot Danmark stod han dessutom för 17 poäng, 10 returer och 4 assists.

Landslagsledningen har bestämt sig för att inte kalla in någon av reserverna, utan inleder förberedelserna inför EM-kvalmatchen mot Vitryssland med 15 spelare på plats i Uppsala. Och Viktor själv kommer också vara på plats för att stötta sina lagkamrater.

- Tråkigt för Viktor och laget, men detta är något vi måste kunna hantera, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.
- Det känns verkligen bra att Viktor ändå kommer att vara med laget under samlingen, för att från sidan hjälpa till att sprida det där modet och fighter-andan som vi vant oss att få av honom.

Förutsättningar EM-kval
Sverige spelar förkval för kvalificera sig till EM-kvalet. Länderna möts i dubbelmöten under tre fönster (september, november och februari). Ettan i gruppen går vidare direkt till det stora EM-kvalet 2019. Tvåan och trean får ytterligare en chans att kvala sig in i augusti 2019.

Sveriges kommande EM-kvalmatcher: 29 november Vitryssland (hemma), 21 februari Danmark (hemma), 24 februari Vitryssland (borta).

Ackreditering
Mediarepresentanter och fotografer skickar sin ackrediteringsförfrågan till Sverige-Vitryssland 29 november till robin.svensson@basket.se
Information om pressträffar, öppna träningar och presskonferenser inför EM-kvalmatchen kommer att meddelas vid senare tillfälle.

Nyckelord

Kontakter

Robin SvenssonMediaansvarig landslagen

Mediaansvarig/media officer för seniorlandslagen (VM- och EM-kval). Ackrediteringar till EM-kvalmatcher.

0738329999robin.svensson@basket.se

Bilder

Foto: Sofia Andersson / M&F Foto
Foto: Sofia Andersson / M&F Foto
Ladda ned bild

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum