Dramaten

Vilddjur – urpremiär för nyskriven pjäs av Lolo Amble

Dela

Lolo Ambles nyskrivna pjäs Vilddjur handlar om människor som en gång var en familj och fortfarande älskar varandra men inte kan uttrycka det. De fyra rollerna görs av Magnus Ehrner, Melinda Kinnaman, Eric Stern och Kristina Törnqvist. För regi står Gunilla Nyroos. Urpremiär på Målarsalen den 27 mars.

Gunilla Nyroos och
Lolo Amble. Foto: Elisabeth Ohlson Wallin
Gunilla Nyroos och Lolo Amble. Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Ett barn försöker begripa hur man kan överge kärleken.

I Vilddjur nystas en berättelse upp där Mammans, Pappans, Dotterns och Killens olika roller och relationer gestaltas och prövas. Hur gör man för att vara och förbli en familj?

Lolo Amble började skriva på pjäsen 2015. Den var tänkt att bli en fortsättning på hennes 49 och ett halvt som hade premiär samma år, men så blev det inte. Vilddjur växte istället fram ur en dröm där orden ”det kommer aldrig att gå över” blev centrala för pjäsen.

Lolo Amble är dramatiker och översättare, med ett par diktsamlingar bakom sig. För Dramaten har hon bland annat översatt The City av Martin Crimp och En familj – August: Osage County av Tracy Letts.

Gunilla Nyroos är kanske främst känd som skådespelare och har medverkat i en rad tv-serier och filmer, samt spelat på många av Sveriges största scener. Nyroos arbetar även som regissör och har tidigare satt upp Lolo Ambles 49 och ett halvt på Strindbergs Intima Teater i ett samarbete med Dramaten.

Medverkande
Pappan Magnus Ehrner
Dottern Melinda Kinnaman
Killen Eric Stern
Mamman Kristina Törnqvist

Av Lolo Amble
Regi Gunilla Nyroos
Scenografi Gabriella Dinnetz

Vilddjur, urpremiär den 27 mars, Målarsalen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Gunilla Nyroos och
Lolo Amble. Foto: Elisabeth Ohlson Wallin
Gunilla Nyroos och Lolo Amble. Foto: Elisabeth Ohlson Wallin
Ladda ned bild
Eric Stern, Magnus Ehrner, Kristina Törnqvist , Melinda Kinnaman/Vilddjur. Dramaten. Foto: Elisabeth Ohlson Wallin
Eric Stern, Magnus Ehrner, Kristina Törnqvist , Melinda Kinnaman/Vilddjur. Dramaten. Foto: Elisabeth Ohlson Wallin
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum