ManpowerGroup

Vilken arbetsplats vill du ha under 2017?

Dela

Äntligen julledigt! Tid att andas, tid att umgås, en möjlighet att låta pulsen sjunka och samla krafter för att kunna göra 2017 till ett roligt och tillfredsställande år på jobbet. Eller?

Lars Forseth, vd ManpowerGroup
Lars Forseth, vd ManpowerGroup

Varannan svensk upplever att arbetsgivaren förväntar sig att de ska vara nåbara på semestrarna. Det visar undersökningar som vi på ManpowerGroup Sverige gjort i landets största arbetslivspanel, Manpower Work Life. Var fjärde räknar med att behöva utföra mindre arbetsuppgifter, trots att de egentligen är lediga. Många får alltså inte den återhämtning de behöver – trots att stress sedan flera år är den allra största orsaken till sjukskrivningar i Sverige.

Vi vill uppmana jullediga att göra tvärtom i år. Stanna upp och reflektera över all den tid du tillbringar på jobbet. Ta dig tid att ställa de viktiga frågorna inför nästa arbetsår:

Ta hjälp av andra. Chefen har ansvar för att du kan utföra dina uppgifter utan att må dåligt. Prata med din chef, berätta om din situation och be om hjälp med att prioritera vad du ska lägga kraften på.

Tar du paus ibland? Möjligheten till återhämtning under arbetsdagen är avgörande för att du inte ska skadas av stress. Dessutom jobbar du faktiskt bättre om du tar pauser. Jobba inte på lunchen och försök att åtminstone få fem minuters paus varje timme.

Är du rädd om din fritid? Den som är ledig ska inte behöva jobba. Undvik att svara i telefon eller kolla mejl utanför arbetstiden. Den som ofta jobbar långa dagar kan behöva schemalägga tid för att få till avkopplingen.

Såhär i julstämningen vill vi också påminna om hur viktig omtanken om andra är för ett hållbart arbetsliv. Dra dig inte för att fråga hur en kollega mår. Att upptäcka tecknen på stress tidigt ger en viktig möjlighet att förebygga skadorna.

Det är alltid arbetsgivarens ansvar att skapa en bra arbetsmiljö. Nöjda och friska medarbetare är inte bara en fråga om att vara schysst – sådana företag är också mer lönsamma. Men om medarbetarna också känner ett ansvar blir oddsen bättre. Arbetsmiljön är inte någon annans jobb, den är allas jobb. På en arbetsplats där det är modigt att bry sig om och hjälpa varandra löper alla mindre risk att skadas av stressen.

Vilken arbetsplats vill du ha under 2017?

Lars Forseth, vd på ManpowerGroup Sverige

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Lars Forseth, vd ManpowerGroup
Lars Forseth, vd ManpowerGroup
Ladda ned bild

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Klarabergsgatan 29
111 81 Stockholm

http://www.manpowergroup.se

Om ManpowerGroup
ManpowerGroup™ är världsledande inom arbetsmarknadsrelaterade tjänster. Vi hjälper organisationer att omvandla sig i en snabbt föränderlig värld, genom att hitta och utveckla talanger som gör det möjligt för våra kunder att utvecklas. ManpowerGroup™ Sverige har 12 000 medarbetare på drygt 50 orter med fyra varumärken: Manpower®, Experis®, Right Management® och ManpowerGroup® Solutions. Varje år sätter vi 20 000 personer i jobb i Sverige. 

Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

Byggbranschen levererar ny rekordprognos för höstens arbetsmarknad17.9.2018 08:45Pressmeddelande

Arbetsgivare i byggbranschen förväntar sig en rejält ökad efterfrågan på arbetskraft under hösten. Sysselsättningstrenden för det fjärde kvartalet 2018 ligger på +13 procent, Det är en knapp ökning från föregående kvartals prognos, som då var den starkaste jobbprognosen branschen sett på sex år. Jobbprognosen för Sverige som helhet ligger på +8 procent, visar ManpowerGroup Arbetsmarknadsbarometer.

Ny prognos Q4: Ökad sysselsättning i hotell- och restaurangbranschen under hösten17.9.2018 08:38Pressmeddelande

Arbetsgivare i hotell- och restaurangbranschen förväntar sig en ökad efterfrågan på arbetskraft under hösten. Sysselsättningstrenden för det fjärde kvartalet 2018 ligger på +14 procent, en ökning jämfört med motsvarande period förra året då prognosen låg på +8 procent. Jobbprognosen för Sverige som helhet ligger på +8 procent, visar ManpowerGroup Arbetsmarknadsbarometer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum