Vision

Vilken blir Årets kulturkommun 2019?

Dela

För 30:e året i rad utser Vision Årets kulturkommun 2019. Prisutdelningen sker på tisdag den 27 november i Visions förbundshus i Stockholm. De nominerade kommunerna är Avesta, Bromölla, Kil, Kumla, Lund, Smedjebacken, Värnamo och Örebro.

När: Tisdag den 27 november 2018, kl. 13.00-14.00.

Var: Visionsalen, Visions förbundshus, Kungsgatan 28A, Stockholm

För att vara aktuell som Årets kulturkommun ska kommunen bland annat visa att den:

  • Arbetar för att kultur ska bli en självklar del av kommuninvånarnas vardag, genom att den finns med i all kommunal verksamhet
  • Gör anställda och kommuninvånarna delaktiga i kulturverksamheten
  • Använder kultur som ett verktyg för hälsa och välfärd
  • Stödjer kulturell mångfald

Prisutdelning avslutar ett kulturevent som genomförs den 26-27 november i Visions förbundshus i Stockholm (se bifogat program). Vid eventet deltar tidigare vinnare liksom nominerade kommuner. Skådespelaren och komikern Anna Blomberg kommer att agera som kulturminister via några av hennes mest kända personer.

Media är varmt välkomna!

Lista över samtliga kulturkommuner 1987- 2018: https://vision.se/Opinion/kkommun/Tidigare-kulturkommuner/

Läs mer om priset https://vision.se/Opinion/kkommun/

För mer information kontakta Ewa Henriksson, kulturansvarig i Vision, tfn 070- 574 34 07eller Ove Jansson, juryns ordförande, tfn 070- 642 81 69.

Kontakter

Om

Vision
VisionVisions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i privata företag, kommuner, landsting eller kyrkan. Många är också studenter med siktet inställt på arbete inom välfärden. Våra 197 000 medlemmar finns inom tusentals olika yrken och bildar tillsammans ett värdefullt nätverk. Vi är en feministisk organisation, partipoliskt obundna och ingår i TCO.

Följ Vision

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Vision

Bättre behandling - tandsköterskornas viktiga betydelse i offentlig tandvård28.1.2019 06:15:00Pressmeddelande

Vision organiserar anställda i offentlig tandvård, främst tandsköterskor med olika typer av grund- och specialistutbildningar. I den här rapporten beskriver vi vilken central betydelse tandsköterskor har för en patientsäker tandvård med god service. Vision vill se förbättrade arbets- och lönevillkor i den offentliga tandvården. Kompetensbristen är redan skriande på många håll i landet. Moderna arbetsvillkor och en hållbar arbetsmiljö är en förutsättning för att vårdgivare ska kunna bedriva en högkvalitativ offentlig tandvård.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum