Vision

Vilken blir Årets kulturkommun 2020?

Dela

Vision utser för 31:e året i rad Årets kulturkommun 2020. De nominerade kommunerna är Höganäs, Jokkmokk, Kiruna, Laxå, Lidköping, Ljungby, Sundbyberg, Sunne, Västervik och Västerås.

Tid: 28 november med start klockan 15.30.

Plats: Atriumgården, Stadsbiblioteket, Lund.

Priset delas ut i Stadsbiblioteket i Lund som är 2019 års kulturkommun. Vid prisutdelningen kommer Lunds kulturverksamhet att presenteras och kulturskolan bjuder på musik. Författaren och professorn i historia, Dick Harrison, kommer också att ge oss en bild av ”Lundahistoria”. Inbjudan bifogas!

Prisutdelare är juryns ordförande Ove Jansson, förste vice ordförande i Vision.

Priset består av konstverk som presenteras i samband med prisutdelningen och kulturchefen i Lund Annika Eklund lämnar över vandringspriset, ett glasäpple av Rune Strand.

Ingen föranmälan behövs och media är varmt välkomna.

För mer information kontakta Ewa Henriksson, kulturansvarig i Vision, tfn 070-574 34 07 eller juryns ordförande Ove Jansson, tfn 070-642 81 69.

Dokument

Om

Vision
VisionVisions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i privata företag, kommuner, regioner och kyrkan. Många är också studenter med siktet inställt på arbete inom välfärden. Våra 199 000 medlemmar finns inom tusentals olika yrken och bildar tillsammans ett värdefullt nätverk. Vi är en feministisk organisation, partipoliskt obundna och ingår i TCO.

Följ Vision

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vision

Vision: Äldreomsorgschefer bör frånsäga sig sina arbetsmiljöuppgifter14.5.2020 12:41:15 CESTPressmeddelande

Vision uppmanar idag chefsmedlemmar i äldreomsorgen att returnera sina arbetsmiljöuppgifter om de anser att det saknas tillräckliga resurser, befogenheter eller kunskap för att kunna utföra dessa uppgifter. Vision skickar också ett öppet brev till socialminister Lena Hallengren och Anders Knape, ordförande för Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, där förbundet påpekar att SKR och arbetsgivarna har misslyckats med att ge chefer i äldreomsorgen förutsättningar att utföra sina arbetsmiljöuppgifter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum