Vision

Vilken blir Årets kulturkommun 2021?

Dela

För 32:e året i rad utser fackförbundet Vision Årets kulturkommun 2021. De nominerade kommunerna är Askersund, Bjurholm, Dals-Ed, Degerfors, Mora, Mölndal och Värnamo.

Priset delas ut vid en digital livesändning torsdagen den 26 november med start kl. 16.00. Samtliga nominerade kommuner kommer att vara representerade men inte i förväg få reda på vilken kommun som vinner det prestigefyllda priset och blir utsedd till Årets kulturkommun 2021.

Prisutdelare är juryns ordförande Ove Jansson. Priset består av ett konstverk, en oljemålning på duk ”Trädgården” av konstnären Philiph A. Luik.

Vandringspriset, ett glasäpple av konstnären Rune Strand, lämnas symboliskt över av Sofie Aspeqvist, kulturchef i Sundbyberg, Årets kulturkommun 2020.

Media som vill delta är varmt välkomna! Kontakta Julia Fagerhem, som ansvarar för sändningen, julia.fagerhem@vision.se senast onsdag 25 november för att få en länk till evenemanget.

För mer information om juryns arbete, kontakta juryns ordförande Ove Jansson, tfn 070-642 81 69.

Kontakter

Om

Vision
VisionVisions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i privata företag, kommuner, regioner och kyrkan. Många är också studenter med siktet inställt på arbete inom välfärden. Våra 200 000 medlemmar finns inom tusentals olika yrken och bildar tillsammans ett värdefullt nätverk. Vi är en feministisk organisation, partipoliskt obundna och ingår i TCO.

Följ Vision

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vision

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum