Europaparlamentet

Vill du lära dig mer om EU? Välkommen på kvällskurs!

Dela

Vill du fräscha upp dina kunskaper om EU? Europaparlamentet anordnar i samarbete med Svenska Institutet för Europapolitiska studier (SIEPS) en digital kvällskurs i oktober. Glöm inte att anmäla dig!

Europaparlamentets Tillsammans i Europa-nätverk och Svenska Institutet för Europapolitiska studier (SIEPS) anordnar en digital kvällskurs för alla som vill lära sig mer om EU-samarbete.

Grundkurs i EU-kunskap: vem gör vad och hur fattas besluten?

Den 5 oktober kl. 19.00–20.30 bjuder vi in till grundkurs i EU-kunskap som hålls av Karin Flordal, utredare i statsvetenskap.  Under utbildningen får du lära dig mer om vem som gör vad och hur besluten fattas i EU. Vi kommer också gå igenom hur EU:s samarbete har vuxit fram och hur EU-systemet med dess institutioner och regelverk ser ut idag - och mycket annat intressant. Anmäl dig senast idag, måndag 4 oktober.

EU i Sverige och Sverige i EU: hur fungerar det?

Den 12 oktober kl.19.0020.30 är du varmt välkommen att delta i en kurs om EU och Sverige. Vi kommer att prata om hur samarbetet fungerar i praktiken och bena ut huvuddragen i EU:s beslutsprocesser. Kursen tar också upp EU:s beslutsprocess och dess förhållande till den svenska beslutsprocessen, EU-domstolens roll och vad som driver den europeiska integrationen. Utbildningen hålls av Anna Wetter Ryde, forskare i juridik, och Jakob Lewander, utredare i statsvetenskap. Länk till anmälan.

Makt och metoder i Sveriges andra parlament 

Den 19 oktober kl.19.0020.30 får du lära dig mer om det folkvalda Europaparlamentet, vilka maktbefogenheter institutionen har och hur den fungerar. Vi kommer också att prata om parlamentets relation till övriga EU-institutioner och riksdagen samt om hur Europaparlamentarikerna och de politiska grupperna arbetar. Utbildningen hålls av Lars Niklasson, forskare i statsvetenskap. Länk till anmälan.

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

200 slumpmässigt utvalda EU-medborgare ska ta fram rekommendationer till EU:s migrations- och utrikespolitik15.10.2021 15:20:31 CEST | Pressmeddelande

EU:s framtida migrationspolitik och EU:s roll i världen står på agendan när 200 slumpmässigt utvalda EU-medborgare, varav sex från Sverige, sammanträder i Europaparlamentet i Strasbourg den 15–17 oktober. Den första paneuropeiska medborgarpanelen i sitt slag ska diskutera och lägga fram rekommendationer till EU:s framtida migrationspolitik.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum