Europaparlamentet

Vill du resa till Europaparlamentet i oktober eller november? Sök stipendium

Dela

Nu kan du som är journalist söka resestipendium för att delta i en pressresa till Europaparlamentet i Strasbourg den 18-21 oktober eller 22-25 november.

På plats i Strasbourg får du chansen följa Europaparlamentets debatter och omröstningar, träffa svenska ledamöter, lära dig mer om Europaparlamentets arbete och ta del av höstens viktigaste EU-frågor. Det finns även tid för egna intervjuer.

Stipendiet:

  • Avser plenarsammanträdet 18-21 oktober eller 22-25 november.
  • Förutsätter att du är yrkesverksam journalist.
  • Omfattar en resa från närmaste flygplats eller tågstation i Sverige till Strasbourg och tillbaka i ekonomiklass samt ett schablonbelopp på 360 euro som ska bidra till att täcka övriga kostnader som boende och uppehälle.

Journalister kan också delta i programmet på bekostnad av det egna mediehuset.

Covid-19-åtgärder:

Ansökan:

  • Ska innehålla en kort beskrivning av dig själv och en motivering till varför du vill åka.
  • Skickas in senast den 28 september 2021.

Följ länken för att komma till ansökningsformuläret.

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

200 slumpmässigt utvalda EU-medborgare ska ta fram rekommendationer till EU:s migrations- och utrikespolitik15.10.2021 15:20:31 CEST | Pressmeddelande

EU:s framtida migrationspolitik och EU:s roll i världen står på agendan när 200 slumpmässigt utvalda EU-medborgare, varav sex från Sverige, sammanträder i Europaparlamentet i Strasbourg den 15–17 oktober. Den första paneuropeiska medborgarpanelen i sitt slag ska diskutera och lägga fram rekommendationer till EU:s framtida migrationspolitik.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum